Microsoft isi deschide magazin(e)

Microsoft Corp a anuntat ca doreste sa atace piata de retail, deschizandu-si propriul lant de magazine, relateaza Reuters. Astfel, gigantul software urmeaza modelul de succes al Apple Stores.

Inca nu s-a stabilit cate astfel de magazine vor fi sau ce vor vinde. Pe langa multitudinea de programe, Microsoft mai produce si consola video Xbox si player-ul audio Zune. Avem, deci, cateva indicii despre ce s-ar putea cumpara din aceste Microsoft Stores.

Aceasta miscare vine ca un raspuns (destul de intarziat, ce-i drept) la reusita magazinelor Apple. Ele au atras multi cumparatori si datorita designului specific iProduselor (gluma asta n-o sa moara niciodata!), importat cu succes in aspectul Apple Store.

smart guess: Dupa parerea mea, daca Microsoft nu o sa schimbe nimic in ceea ce priveste imaginea pe care o transmite cumparatorilor, magazinele lor nu vor avea prea multe sanse in aceasta competitie. De ce? Pentru ca imaginea lor este mult mai putin cool decat cea a Apple. Pentru ca pustii la moda (si nu numai) au iPod, nu Zune. Pentru ca rivalii lor au un design special (ma rog, simplu in esenta lui), pe care l-au folosit cat au putut de mult in mai toate produsele, in timp ce ei nu au astfel de consecventa identificatoare in ochii cumparatorului. Si, in ultima instanta, pentru ca nu prea au ce vinde in magazinele astea, cel putin deocamdata.

 

You may also like...