Microsoft isi muta Office-ul pe net

Duelul online dintre Microsoft si Google a ajuns la o noua etapa. Dupa ce primii au lansat motorul de cautare Bing, iar ceilalti au anuntat lansarea unui nou sistem de operare, Microsoft s-a hotarat sa urmeze exemplul Google Docs, pregatind o varianta gratuita si online a celebrului Office. Potrivit Reuters, acest anunt a dublat valoarea actiunilor Microsoft.

Specialistii spun ca gigantii IT fac, in sfarsit!, pasul catre lumea programelor rulate direct de pe internet. Aceasta varianta online a cunoscutului produs Microsoft va contine un editor de text (echivalentul Microsoft Word), o aplicatie de calcul tabelar (Microsoft Excel), un software pentru editarea prezentarilor (Microsoft PowerPoint) si unul pentru notite (Microsoft OneNote). Lansarea va avea loc in prima jumatatea a anului viitor, atunci cand va deveni disponibila si noua generatie a programului original – Office 2010.

Profitul se asteapta sa iasa din redirectionarea utilizatorilor catre site-urile care apartin Microsoft si contin publicitate, cum ar fi Bing. Specialistii spun, totusi, ca aceasta mutare este un pic riscanta, avand in vedere ca Office este cea mai profitabila si cea mai bine vanduta unitate a companiei.

smart guess: Cum spuneam, oamenii astia nu or sa se opreasca pana cand utilizatorii de internet nu vor folosi decat produsele unei singure companii – a lor. Sigur, pentru noi nu cred ca exista o problema, cu cat mai multe alternative, cu atat mai bine. Cu cat ei se bat mai mult in oferte, una mai gratuita decat alta, cu atat noi castigam mai mult. Keep fighting, boys!

 

You may also like...