Miron Cozma vrea sa devina Luceafarul Cotroceniului

Hai ca ne vom distra! Dupa ce un membru al familiei regale vrea sa devina presedintele unei republici, a venit si momentul ca unul dintre principalii responsabili pentru evenimentele din 13-15 iunie 1990 sa isi anunte intentia de a candida la Presedintia Romaniei. Cum Ion Iliescu nu mai poate candida, este, deci, vorba despre Luceafarul Huilei, Miron Cozma. Potrivit HotNews, fostul lider al minerilor din Valea Jiului a declarat ieri ca, in cazul in care nu va reusi sa isi inscrie Partidul Muncitorilor, va candida ca independent pentru postul de presedinte.

In stilu-i obisnuit, Cozma si-a dezvaluit intentiile mai mult sau mai putin legale. Chiar daca instanta i-a interzis dreptul de a alege si de a fi ales pana in anul 2014, poetul a gasit “mai multe articole din Constitutie care imi sustin demersul. O sa le folosesc pentru a putea candida.” In conditiile in care Biroul Electoral Central nu il va accepta in randul participantilor la alegeri, Miron Cozma isi va anunta public candidature, iar BEC “isi va atrage oprobiul public.” Sanatoasa atitudine pentru un sef de stat, nu?

Acum, ca sa ne mai relaxam un pic, sa aruncam o privire pe ‘planul de bataie’ al imaginarului presedinte Cozma. Stiti ca una dintre cele mai mari probleme ale Romaniei este coruptia, nu? Stiti, de asemenea, ca fiecare nou ales se bate cu pumnul in piept ca, pana la sfarsitul mandatului, ea va disparea. Fostul lider din Valea Jiului se anunta, insa, mult mai competent. Lui ii vor trebui numai 3 luni pentru a “starpi 85% din coruptie.” Dupa asta, presedintele se va ocupa ca romanii sa aiba asigurat un nivel de trai decent (nu se stie, inca, ce intelege domnul Cozma prin acest cuvant). “Lucrez la un program care vizeaza dezvoltarea economica incepand de la agricultura catre industrie. Programul va incepe cu achizitia produselor agricole si se va finaliza cu industria care produce utilaje si echipamente pentru agricultura” a mai punctat fostul miner detaliile ‘cincinalului’ sau.

smart guess: Se anunta, deja, o campanie electorala ceva mai animata decat de obicei. Se pare, iata, ca experimentatul reprezentant al PRM-ului va avea mai multi colegi de joaca in toamna asta. Oricat de amuzanta mi s-ar parea, totusi, ideea unei emisiuni cu toti candidatii anuntati pana acum, ma ia durerea de cap deja. Presimt ca o sa ma vad nevoit sa renunt la a urmari momentele de umor involuntar, in favoarea unor nervi mai putini tociti.

 

You may also like...