Modalitati prin care putem trimite sume importante de bani din strainatate

Anual se transfera sume impresionante de bani de catre romanii care lucreaza in strainatate, ultimul prag depasit fiind cel de 6,5 miliarde de euro. Chiar daca cifrele oscileaza de la an la an ele scad rareori sub limita de 5 miliarde, iar acesta nu este un lucru neglijabil, mai ales daca ne gandim si la cumulul comisioanelor percepute de companiile si sistemele sigure care se ocupa de transferurile monetare. Pentru persoanele care se regasesc adesea in ipostaza de a transfera bani din strainatate devine esentiala identificarea solutiei optime din perspectiva comisioanelor totale, ele nefiind altceva decat pierderi, care pot fi limitate in functie de optiunea aleasa pentru efectuarea transferurilor respective: plati offline sau plati online cu cardul.

Prima parte a discutiei se orienteaza asupra transferurilor efectuate cu diverse carduri, singura conditie fiind reprezentata de identificarea unei banci care sa functioneze atat in tara respectiva, cat si in Romania – destinatia finala a banilor. Daca mizezi pe aceasta alegere optiunile se diversifica destul de mult pentru ca exista numeroase banci alaturi de care puteti lucra, fiecare dintre acestea oferindu-va un cont cu un card complementar. Libertatea deplina consta in faptul ca puteti alege sa deschideti contul in oricare dintre cele doua tari, cardul propriu – zis ajungand in posesia persoanelor care locuiesc in Romania.

Pentru ca este destul de dificil sa oferim o privire de ansamblu asupra conturilor internationale vom vorbi despre costurile pe care le intampinati daca deschideti un cont la una dintre cele mai importante banci romanesti. Suma de deschidere fluctueaza intre pragul de zero si cateva zeci de lei, in functie de specificatiile cardului ales, iar mentenanta anuala se diversifica direct proportional cu libertatea tranzactionala pe care o ofera instrumentul bancar respectiv, insa nu ar trebui sa depaseasca circa 60 de lei. Nu trebuie sa va faceti griji referitoare la modalitatea in care se realizeaza corespondenta intre monede, deoarece vorbim despre un procedeu complet automatizat.

Singurul beneficiu pe care trebuie sa il urmariti este optiunea pentru un card cu o rata avantajoasa de conversie, exemplu elocvent in acest sens fiind Visa, mai ales in comparatie cu Mastercard. Cursul valutar este calculat omogen de Visa pentru toate tarile in care se poate folosi cardul, aceasta fiind explicatia pentru avantajul financiar de care se bucura utilizatorii. Acestea fiind spuse, doua lucruri lipsesc pentru completarea acestei proceduri, mai exact alimentarea constanta din partea persoanei care lucreaza in strainatate, preferabil fiind ca rudele sa efectueze platile direct prin intermediul cardului, astfel fiin eliminate comisioanele de retragere.

Daca nu sunteti multumiti pe deplin de efectuarea platilor online cu cardul aveti posibilitatea de a miza pe procesatorul de plati Prioripay, care ofera o solutie inovativa romanilor care doresc sa transfere bani celor de acasa intr-o maniera sigura si eficienta. Pentru ca acest sistem functioneaza pe baza unei relatii stranse cu Posta Romana banii dumneavoastra vor ajunge direct la sursa, ba chiar aveti siguranta ca sunt inmanati responsabil destinatarilor. Singurul dezavantaj este reprezentat de faptul ca tranzactiile au o conditie monetara, mai precis platile pot fi efectuate doar in moneda nationala si anume leul. Pentru un transfer efectuat in timpul saptamanii exista un interval temporal fix in care banii vor ajunge la destinatar, in functie de mediul in care acesta locuieste: urban – 48 de ore, respectiv 72 de ore pentru cadrul rural.

You may also like...