Modul în care gândirea potrivită vă poate ajuta să creșteți

Mintea ta joacă un rol important în viața ta. De ce? Deoarece modul dvs. de gândire determină modul în care luați deciziile. Atitudinea potrivită vă determină să luați deciziile corecte, în timp ce gândirea greșită vă face să faceți cele greșite. Acestea vă duc la diferite tipuri de viață, cu un decalaj mai mare în timp.

Pentru a vă atinge întregul potențial, o mentalitate esențială de adoptat este o mentalitate de creștere spre deosebire de o mentalitate fixă. Modul de gândire a creșterii consideră că vă puteți dezvolta abilitățile. Puteți învăța și obțineți mai bine la ceea ce faceți. Modul de gândire fixă, pe de altă parte, crede că abilitățile tale sunt fixe. Esti bun la ceva sau nu esti; nu poți face nimic despre asta.

După cum se dovedește, mentalitatea dvs. afectează modul în care vedeți eșecurile. Aceasta, la rândul său, afectează dorința dumneavoastră de a experimenta, care este cheia pentru a vă găsi cea mai bună viață posibilă.

Persoanele cu mentalitate de creștere îmbrățișează eșecurile. De ce? Pentru că ei cred că eșecurile îi pot învăța lecții valoroase care îi ajută să se îmbunătățească. Ei consideră că eșecurile reprezintă oportunități de creștere. De aceea sunt dispuși să încerce lucruri noi, lucruri cu care nu se simt confortabil.

Oamenii cu o mentalitate fixă, totuși, se tem de eșecuri. De ce? Pentru că văd un eșec ca o confirmare că nu sunt buni la ceva! Asta îi face să se simtă rău. Inutil să spun că ei ezită să se aventureze din zona lor de confort și să încerce lucruri noi.

Din descrierea de mai sus, este ușor să vedem de ce primul grup poate să-și atingă întregul potențial, în timp ce cel de-al doilea grup nu poate. Modul de gândire are un efect de domino.

Iată câteva întrebări care vă vor ajuta să reflectați asupra situației dvs.:

Credeți că puteți să vă îmbunătățiți tot ceea ce faceți dacă depuneți efortul?

Te temi de eșecuri? Dacă da, de ce? Este pentru că se confirmă incapacitatea ta de a face ceva?

Sunteți dispus să încercați un lucru nou în ciuda riscului de eșec? Sau, puneți altfel, sunteți dispus să încercați ceva cu care nu vă simțiți bine?

You may also like...