Moduri prin care puteti sa luati decizii bune – II

2. Atentie la capcanele emotionale.

Chiar si cu informatii bune, ai putea lua decizii proaste daca cazi in capcane emotionale. Capcanele alea obtin calculele valorilor asteptate si va conduc gresit.

De exemplu, lacomia si frica sunt doua capcane emotionale majore pe pietele financiare. Lacomia te face sa cumperi in timp ce frica te face sa vinzi mai scazut. A crede in ele este o modalitate sigura de a pierde bani.

3. Pregateste-te pentru cele mai rele.

In luarea deciziilor, fiti intotdeauna pregatiti pentru cel mai rau caz. Desi probabilitatea sa ar putea fi scazuta, revenirea sa este atat de proasta incat ar trebui sa fii pregatit pentru asta. Oamenii tind sa fie prea siguri, asa ca este important sa tineti cont de acest lucru.

4. Asumati-va riscuri cu dezavantaj scazut, dar cu susul ridicat.

Daca doriti sa faceti progrese, trebuie sa va asumati riscuri. Dar ce riscuri ar trebui sa va asumati? Cei cu cele mai mari valori asteptate, desigur. Dar ce sunt? In general, acestea sunt riscuri cu un dezavantaj redus, dar cu un ritm ridicat.

Acesta este un motiv pentru care imi plac afacerile online. Este un fel de afacere cu un dezavantaj redus, dar cu un dezavantaj ridicat. Daca am incercat ceva si nu a functionat, nu m-ar costa mult. Pe de alta parte, daca va reusi, m-ar putea duce la nivelul urmator.

You may also like...