MTV se apropie de underground-ul romanesc

Mai tineti minte cand MTV-ul era vocea unei generatii? Cand, la inceputul anilor ’90, Smells Like Teen Spirit, de exemplu, era difuzata de cateva ori pe ora? Pe vremea aia, postul de muzica avea un cu totul alt fel de continut fata de versiunea usor tabloidizata a zilelor noastre. Cand a venit in Romania, multi au sperat ca MTV va aduce un suflu proaspat in televiziunea de pe-aici. S-a observat, insa, calitatea productiilor autohtone si, in general, a mai tot ce se vedea pe post, si ne-am dat seama ca sperantele au fost cam degeaba. S-ar putea, totusi, ca lucrurile sa inceapa sa se schimbe.

In ultima vreme am observat cateva mici schimbari in abordarea pe care MTV Romania o are fata de noua generatie, in special. Cateva reportaje despre trupe la moda in underground, ceva stiri despre niste bloguri si siteuri populare printre adolescentii anilor 2000, stiri mult mai actuale decat pana acum si o echipa parca mai proaspata si ceva mai inspirata. Cel mai nou proiect MTV, insa, recunosc ca m-a dat pe spate. In teorie, cel putin, suna foarte bine.

Despre ce e vorba? MTV Live from the Stage coboara hotarat in underground-ul romanesc si-n lumea concertelor de club – o parte destul de populara, dar extrem de putin mediatizata a industriei muzicale romanesti. Astfel, MTV transmite live pe site-ul sau concertele unora dintre cele mai apreciate astfel de trupe. The Amsterdams, una dintre primele trupe romanesti de indie, cu vizibile influente britanice, va  deschide seria acestor transmisiuni vineri, 27 februarie, de la ora 22, live din Club Control.

The Amsterdams e una dintre putinele trupe bucurestene promitatoare (in comparatia cu scena vestica a tarii, unde avem de-a face cu un adevarat focar de talent), fiind foarte tineri, dar avand deja experienta a aproape patru ani de cantari prin mai toate cluburile. Au deja un EP la activ, Automatic EP, care a incins si mai mult fanii in asteptarea albumului de debut. Asadar, daca sunteti vineri in Bucuresti, dati o fuga in Control, ca merita. Daca nu, dati un click pe mtv.ro, sa vedem ce ratam.

smart guess: Trebuie sa recunosc ca de multa vreme n-am mai fost atat de entuziasmat de o productie MTV, in special varianta romaneasca. Sper, totusi, sa nu se opreasca la un singur concert, si sa faca macar un sezon din Live from the Stage. Sunt o groaza de formatii romanesti care merita mult mai multa atentie decat li se acorda acum.

 

You may also like...