Nelson Mandela a fost omagiat la New York

Cu ocazia aniversarii fostului lider sud-african, la New York a fost organizat un concert caritabil cu scopul strangerii de fonduri pentru lupta impotriva SIDA. Potrivit Mediafax, printre artistii care au urcat pe scena s-au numarat Gloria Gaynor, Aretha Franklin, Steve Wonder, Wyclef Jean, Dave Stewart si Carla Bruni.

Detinatorul Premiului Nobel pentru Pace nu a putut fi, insa, prezent la concertul Mandela Day, din cauza conditiilor de sanatate, el sarbatorindu-si cea de-a 91-a zi de nastere alaturi de familie, la Johannesburg.

Concertul a incheiat o saptamana destinata sarbatoririi lui Nelson Mandela, simbolul luptei impotriva apartheid-ului din Africa de Sud. De asemenea, spectacolul a facut parte din Campania 46664 (numarul de identificare al lui Mandela in timpul celor 27 de ani petrecuti in inchisoare ), aceasta campanie fiind dedicata luptei impotriva SIDA.

smart guess: Nelson Mandela este unul dintre cele mai importante personaje istorice contemporane si ma bucur sa vad ca americanii inca fac o sarbatoare internationala din ziua sa de nastere. E genul ala de om ale carui istorii nu avem voie sa le uitam pentru ca, dupa cum bine spune expresia, am merita sa le retraim.

 

You may also like...