Nervi

Mă scol dimineaţa în sunetul bătăii ritmice în calorifer a lui nea Vasile de la 4. Nea Vasile e mare meşter, joia trecută şi-a schimbat faianţa în baie, iar acum două săptămâni a dat jos peretele dintre bucătărie şi hol. Îmi plac oamenii întreprinzători ca dânsul, care au lucrat toată viaţa în fabrică. Săracul, s-a obişnuit să se trezească la 5. Din cauza asta, deşi e şase şi un sfert, nea Vasile îşi desfundă un calorifer dând în el cu dalta.

La şapte jumate sunt în parcare. Am luat în calcul şi traficul, astfel încât să ajung la 8 fără 10 la birou. Să nu fac la fel ca săptămâna trecută, când la 8 şi 15 am dat nas în nas cu şeful pe hol. Maşina mea blocată de unul cu avariile puse. Respir adânc şi scot o ţigară. După 5 minute îi ridic politicos ştergătoarele. Îmi trec gânduri negre prin minte. Oare cât costă să vopseşti o uşă de BMW? Vine omul dupa 15 minute, îşi pune ştergătoarele la loc şi pleacă. Încerc să protestez, dar nu stă să mă asculte.

Unu fix. Am zburat. Am exact o oră să ajung la Primărie, să-mi plătesc impozitul şi să vin înapoi. Şase oameni la coadă în faţa mea. Cinci. Patru. Trei. Doi. Doamna se ridică cu greu de pe scaun şi pleacă. Apare dupa 20 de minute, cu o cana de cafea pe jumătate goală în mână. Urmez eu. Nu e bine cum am completat declaraţia. Încerc să o corectez, dar doamna se încruntă la mine şi aproape îmi urlă că trebuie să completez alta. Sunt nesimţit. Iau un alt formular şi îl completez, după care încerc timid să intru în faţa cozii. Două babe şi un moş sar la mine şi mă văd nevoit să mă retrag. Aud în spate ceva despre tinerii din ziua de azi, în timp ce mă grăbesc să ajung înapoi la birou.

Groapa de la intrarea pe străduţa unde am parcarea, deşi o ştiu foarte bine, o nimeresc de fiecare dată. Nu se poate ocoli. Ajung la parcarea mea, dar e ocupată. De 3 ori săptămâna trecută. Las maşina două blocuri mai încolo şi vin pe jos, prin bălţi. Urc la mine, intru, îmi dau jos pantofii şi mă aşez în fotoliu. Simt o venă cum îmi pulsează la tâmpla stângă şi îl aud pe nea Vasile de la 4 care încă mai desfundă caloriferele.

You may also like...