Nick Cave va veni în România să-și promoveze cartea

Probabil că nu foarte multă lume știe, dar artistul multi-uber-talentat Nick Cave își întinde sferele creative și în afara granițelor muzicale. Mai exact, domnul ce obișnuiește să cânte alături de The Bad Seeds este și un scriitor, spun criticii, cel puțin interesant. Cave și-a lansat prima carte, King Ink, în 1988, urmată de And the Ass Saw the Angel (1989) și King Ink II (1997). Acum o lună, cântărețul și-a lansat cel de-al doilea roman, The Death of Bunny Munro.

Cartea urmărește povestea lui Bunny Munro, un comis-voiajor aflat mereu pe drumuri, pe care sinuciderea soției l-a  condus spre depresie și alcoolism. El călătorește alături de fiul său prin Brighton, oraș spre care se îndreaptă și un criminal în serie. Da, pare o operă specifică lui Nick Cave.

Vestea cea mare vine de la Costi Rogozanu, el anunțând pe blog-ul său că australianul ne-a inclus pe lista sa de țări europene în care va veni să-și promoveze cartea ce a fost lansată simultan în 30 de limbi. Deși probabil că știrea este un pic dezamăgitoare pentru cei care-l așteaptă de ceva timp să și cânte pe meleagurile autohtone, speranța nu trebuie pierdută, însă. Poate se va găsi vreun organizator care să profite de această oportunitate. Până atunci, însă, dacă nu l-ați privit pe Cave citind/povestind, aruncați un ochi la filmulețul de mai jos, vă veți convinge că venirea sa în România nu trebuie ratată.

smart guess: Momentan nu există detalii oficiale despre poposirea lui Cave la noi în țară. Sperăm totuși ca acest zvon să se adeverească și, mai mult de-atât, cineva să-i urmeze sugestia lui Costi Rogozanu și să putem să-l vedem pe acest artist live în cât mai multe ipoostaze cu putință.

 

You may also like...