Nokia vrea sa atace piata laptopurilor

Probabil pentru ca pe piata de telefonie mobila domina destul de autoritar si devine deja plictisitor, Nokia si-a anuntat intentia de intra in lumea producatorilor de laptopuri, relateaza Reuters. “Privim cu mare interes aceasta oportunitate” a declarat Directorul Executiv al finlandezilor, Olli-Pekka Kallasuvo.

Desi exista de mai multa vreme zvonuri despre o astfel de mutare, acum este prima oara cand Kallasuvo vorbeste despre acest subiect. “Nu trebuie sa privim mai departe de urmatorii cinci ani, ca sa realizam ca ceea ce intelegem acum prin telefon mobil si PC converg in multe privinte”.

Specialistii spun ca intentia Nokia vine in urma trend-ului actual in lumea retail-erilor si a operatorilor de telefonie mobila de a adauga notebook-uri si netbook-uri in ofertele lor. De asemenea, aceasta incercare poate veni si ca un raspuns la mutarea facuta de Acer, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata laptopurilor, care a atacat “imperiul” Nokia prin lansarea a opt modele de telefoane mobile.

smart guess: E clar ca, la ora actuala, Nokia nu poate aduce prea multe schimbari sau inovatii pe piata notebook-urilor. Ramane, totusi, o mutare interesanta si de urmarit. Compania finlandeza are o groaza de fani, care s-ar putea orienta spre noile laptopuri, doar din cauza ca raman loiali brandului. Am o singura intrebare: oare vor face si un laptop-banana, dupa modelul celebrului telefon al lui Neo?

 

You may also like...