Nu dati bani pe SMS-uri!

O patesc tot mai multi oameni: primesc un mesaj de la un numar necunoscut care ii felicita ba pentru castigarea premiului Orange de 4000 EUR, ba pentru castigarea de produse la nu stiu ce magazin.

Cerinta finala a mesajului este de-a trebuie sa suni la numarul respectiv pentru a cere detalii.

In momentul acesta, unii iti cer sa le dai parole, altii sa le dai taxe postale, altii pur si simplu te tin de vorba pentru a-si incarca o cartela.

Am sunat la Orange si am primit raspuns clar: nu exista astfel de promotii.

Redau comunicatul:

„In ultima perioada, clientii Orange Romania au fost supusi unor tentative de frauda, fiind contactati de catre diverse persoane care le solicita coduri de reincarcare PrePay valide.

Orange a luat masurile necesare informarii clientilor in legatura cu tentativele de frauda: a trimis tuturor clientilor sai mesaje de informare, a creat o pagina de web dedicata prevenirii tentativelor de frauda, http://www.orange.ro/about/fraud-ro.html, si o adresa de e-mail la care pot fi raportate aceste tentative, abuse@orange.ro.

Recomandam clientilor sa isi protejeze datele personale confidentiale si sa nu se lase inselati de promisiunea unor premii fictive. Orange nu solicita niciodata clientilor sai informatii referitoare la conturi bancare, parole personale sau coduri de reincarcare.

Rugam clientii sa verifice prin intermediul Serviciului Clienti sau al site-ului www.orange.ro concursurile sau promotiile organizate de Orange Romania.”

smart guess: daca vi s-au intamplat lucruri similare de la alti operatori scrieti mesaj mai jos si cercetam, cercetam, cercetam…

You may also like...