Nu imi plac generalizarile

Da, am spus de multe ori ca nu-mi plac generalizarile! Insa stim cu totii ca “americanii-s de vina” … nu mai continui … si prea i-am vorbit numai de bine pina acum. Asa ca si un pic de critica nu strica. In primul rind nu ar strica sa invete ca ceea ce ei numesc Swiss cheese nu inseamna mai nimic, eventual un mare garbage (ca sa ma exprim totusi elegant) bagat in tzipla. Si ar mai fi bine sa invete ca in Elvetia sunt citeva sute de soiuri de brinza si am vazut odata un elvetian aterizat in New York City de la coada vacii din inima cantonului Uri si care a fost mai mult decit bulversat la intrebarea nevinovata a unei chelnerite: do you want Swiss cheese? Dar nu va spun ce bulversata a fost chelnerita pusa sa explice! 😉

Si ma opresc aici inainte sa ma stirnesc cu … blue cheese, adica mai pe intelesul nostru, brinza cu mucegai! Ce Roquefort, ce Bleu d’Auvergne … un nume pentru toate: blue cheese! Si berea … Cea mai tare bere americana este … nu este americana: Corona! In rest patima produselor lite a afectat si berea asa ca gasesti la tot pasul Miller Lite, Bud Lite si alte licori insipide ce-si zic, abuziv, bere!

Atunci sa inchei si eu cu o generalizare: americanii au complexul Europei in general, iar in ceea ce priveste fine cuisine au complexul bucatariei frantuzesti din care insa, daca ma intrebati pe mine, tot ce au invatat a fost ca in timp ce gatesc, odata la citeva minute sa mai toarne o mina de zahar in mincare!

You may also like...