O metoda simpla dar dovedita pentru finaliza orice sarcina

Ti s-a intamplat vreodata sa nu duci o sarcina pana la capat? Acest lucru este valabil mai ales atunci cand nu exista un termen limita. De exemplu, sa presupunem ca doriti sa scrieti un roman ca proiect personal. Deoarece nu exista presiune din exterior, s-ar putea sa faceti progrese foarte mici in timp.

Va sugerez sa incercati si aceasta metoda. Iata pasii.

1. Alegeti sarcina.
Timpul dvs. este limitat, deci trebuie sa alegeti doar o singura sarcina (sau cel putin cateva) pentru a aloca timp pentru. Daca incerci sa faci prea mult, vei fi coplesit.

2. Identificati timpul potrivit.
Toata lumea are un timp diferit de zi in care isi fac cea mai buna munca. Gaseste-ti a ta. Esti o persoana de dimineata sau o bufnita de noapte? In cazul meu, consider ca dimineata este cel mai bun moment pentru mine sa scriu.

3. Decideti timpul.
Urmatorul pas este sa decideti cat timp veti aloca pentru sarcina. Aceasta este suma minima; puteti petrece mai mult timp, dar nu mai putin. Cheia aici nu este sa fii ambitios. Faceti-i ceva cu care va puteti descurca, ceva ce puteti face pe termen lung. In cazul meu, consider ca doar o jumatate de ora functioneaza bine pentru mine. E destul de scurt incat sa nu ma intimideze, dar este suficient de lunga incat sa pot face ceva. Amintiti-va, este doar minimul; De multe ori merg dincolo de asta.

4. Folositi un cronometru.
Care este utilizarea alocarii timpului daca nu il folositi pentru o activitate reala? Spuneti ca alocati o ora pentru a scrie, dar utilizati jumatate din ea pentru a verifica stirile. Evident, asta nu este o folosire buna a timpului. Solutia mea este sa folosesc un cronometru. Ma angajez ca ori de cate ori ruleaza timerul, trebuie sa fac doar sarcina si nimic altceva. Daca vreau sa verific e-mailurile mele, de exemplu, atunci trebuie sa opresc mai intai timer-ul. In acest fel, pot fi sigur ca folosesc timpul pentru o munca reala.

5. Fii consistenta.
Pentru ca aceasta metoda sa functioneze, consistenta este importanta. Daca va decideti sa faceti sarcina dvs. zilnic, faceti-o zilnic. Desigur, puteti face o pauza in weekend, dar trebuie sa planificati asta in prealabil.
A fi consecvent poate face minuni. Daca faci ceva doar o jumatate de ora pe zi, 20 de zile pe luna, asta e deja zece ore de munca concentrata! Puteti face multe progrese in acest sens.

You may also like...