Obama a adus un stil mai relaxat la Casa Alba

Noul presedinte al Statelor Unite tocmai a trecut de prima sa saptamana de la investirea in functie. In aceasta perioada, Obama a impus un stil mult mai informal la Casa Alba, relateaza New York Times.

De exemplu, in chiar prima zi de mandat, presedintele a socat prin faptul ca, aflat intr-o intalnire oficiala, si-a dat jos sacoul si a ramas doar in camasa. Pe vremea lui George W. Bush, cei care nu erau imbracati la costum nu aveau voie sa intre in Biroul Oval. Explicatia acestei “rebeliuni” a venit din partea consilierului David Axelrod. “E din Hawai, O.K? Ii place caldura. Ai putea cultiva orhidee aici.” Tot in ceea ce priveste tinuta, presedintele a decis ca, in weekend-uri, tot personalul, inclusiv el, sa adopte o imbracaminte business-casual. De altfel, Obama are un program total diferit de predecesorul sau. Daca Bush venea la 7 dimineata la birou, fostul senator de Illinois ajunge cu aproape doua ore mai tarziu. El prefera sa-si faca exercitiile fizice si sa mai petreaca putin timp cu fetele sale, inainte de a incepe sa conduca lumea. Pe de alta parte, Barack Obama a stat si pana la ora 22 la birou, citind brief-uri pentru a doua zi, in timp ce Bush urma mereu acelasi program. In mandatul precedent, toate intalnirile incepeau la timp si se terminau la timp. Cu Obama, in Casa Alba intalnirile incep la timp si se termina mult mai tarziu. Atunci cand George Bush vroia sa discute cu cineva, il chema in Biroul Oval. Acum, Barack Obama prefera sa se duca el la cei cu care are de vorbit.

Unul dintre putinele obiceiuri care nu s-au schimbat la Casa Alba in ultima saptamana este cina saptamanala pe care o iau impreuna presedintele si vicepresedintele sau.

smart guess: Obama a adus cu el o atmosfera mai relaxata. Probabil ca asta o sa se vada si in felul in care va conduce, renuntand la anumite rigurozitati, in favoarea unor rezultate mai bune. Asta e una dintre marile diferente dintre Bush si Obama. Primul punea foarte mare pret pe niste lucruri si obiceiuri rigide, ce tineau foarte mult de suprafata problemelor, pe cand noul presedinte pare, cel putin, mai mult interest de profunzimea acestora. Bine, in Romania si in Franta, aceste atitudini ar fi considerate populiste si badaranesti, in SUA ele sunt interpretate ca o schimbare de suflu. Ramane de vazut cine a avut dreptate, nefiind deloc exclus ca ambele situatii sa fie perfect adevarate.

 

You may also like...