Oboseala cronica la job

Toti prietenii mei din Galati muncesc cat e ziua de lunga. La propriu! Unii au cate doua joburi, altii cate trei iar altii, care au afacerile lor, ce sa mai zic … Am un prieten care lucreaza la o banca cumparata de “un investitor strategic”. Unu’ din UE ca doar nu credeti ca am intrat asa, de florile marului in UE! Noii patroni, care au cumparat banca de la statul roman ( un stat deosebit de generos daca e sa ne gandim ca ea, banca, era pe profit!- cum ar veni au vandut o gaina care facea oua de aur!) au subtiat personalul si fiecare om are acum de lucru mai mult decat poate duce.

Colegii prietenului meu din filialele din Germania ale bancii, au o viata mult, mult mai usoara. Am amici aici care lucreaza la banci si oamenii astia au timp sa si traiasca. In Romania, “investitorul” s-a adaptat la … metehnele romanesti … Ii stoarce pe angajati pana la epuizare pentru o amarata de mie de euro! Bine, nu ii tine cu forta. Are niste metode. De metoda obiectivului ati auzit? Functioneaza cam asa: prietenul meu lucreaza de la 9 la 21 si uneori ramane in banca si mai mult. Nu, nu il obliga nimeni, dar are niste obiective pe care daca nu le indeplineste pozitia ii este amenintata. Si, na, are si el o familie de intretinut, rate pentru masina si casa etc.

Ca sa reziste ia tot felul de suplimente alimentare. Analizele i-au iesit prost … “Oboseala cronica”, i-a spus medicul. Aha…Ma intreb daca le-ar arata celor din conducerea bancii diagnosticul medicului, ce s-ar intampla? L-ar pune pe liber?

You may also like...