Optimizarea Vietii: Cum să maximizezi avantajele, minimizându-ți dezavantajul

Recent am terminat cartea Principles: Life and Work de Ray Dalio. Este o carte inteleapta care mă învață multe lecții utile. Aici aș vrea să împărtășesc o lecție cu tine. Este un principiu al modului în care să maximizați avantajele dvs., reducându-vă la minim dezavantajul. Interesant, nu-i așa?

Principiul a venit din lumea investitiilor. Într-o zi, Ray Dalio, care a condus un fond de hedging de succes, a obținut o perspectivă care a dus la un progres în investiții. Așa a spus el:

Acea diagramă simplă m-a lovit cu aceeași forță pe care mi-am imaginat-o Einstein trebuie să fi simțit când a descoperit E = mc2: Am văzut că, cu cincisprezece până la douăzeci de fluxuri de întoarcere bune, nerecordate, mi-aș putea reduce dramatic riscurile fără să-mi reduc veniturile așteptate … „Sfântul Graal de Investiții”, pentru că a arătat calea de a face o avere.

S-ar putea să credeți că declarația este o exagerare, dar rezultatele au vorbit de la sine: fondul său de hedging este printre cele mai bune din industrie.

Principiul nu se aplică doar investițiilor; îl puteți aplica și în viața voastră. În cuvintele sale:

Succesul acestei abordări mi-a învățat un principiu pe care l-aș aplica în toate părțile din viața mea: A face o mână de pariuri bune, necorespunzătoare, echilibrate și puse în aplicare, este cea mai sigură cale de a avea o mulțime de avantaje, fără a fi expuse unor dezavantaje inacceptabile.

Care este lecția? Aici este:

Pentru a vă maximiza avantajul în timp ce minimalizați dezavantajul dvs., faceți un bun pariu necorelat în viața dvs.

Cuvintele cheie aici sunt pariuri necorelate. Să ne uităm la cele două cuvinte câte unul, începând cu ultimul cuvânt.

  1. Pariuri

Este interesant faptul că Ray Dalio a folosit cuvântul „pariuri”. De ce? Deoarece Bill Gates a folosit același cuvânt! Se pare că „realizarea de pariuri” este modul în care oamenii lucrează cu succes. Pare a fi modul lor de gândire.

Ce înseamnă „pariuri”?

Aceasta înseamnă că vă asumați riscuri; vă mutați din zona dvs. de confort și îmbrățișați incertitudinea. Vă confruntați cu posibilitatea eșecului, dar o faceți oricum.

Efectuarea de pariuri este modul în care vă maximizați răsplata. Îți asumi un risc care ți-ar putea oferi o recompensă exponențială. Deși ai putea să nu reușești, ești bine cu asta. De ce? Deoarece regretul eșecului este mai puțin decât regretul de a nu încerca!

Observați că cuvântul „pariuri” aici este plural, nu singular. Ar trebui să faceți mai multe pariuri, nu doar unul. Efectuarea unui singur pariu nu este înțelept deoarece vă oferă un dezavantaj inacceptabil. Puneți toate ouăle într-un singur coș și le puteți pierde pe toate.

Nu este suficient însă doar să faci mai multe pariuri. Mai este un lucru pe care ar trebui să-l faceți.

  1. Necorelate

„Efectuarea de pariuri” este modul în care vă maximizați răsplata. Dar cum vă minimalizați dezavantajul?

Efectuarea pariurilor dvs. necorelate este modul în care vă minimalizați dezavantajul. Aceasta înseamnă că, atunci când un pariu nu a reușit, nu ar trebui să aducă celelalte pariuri cu ea. Pariurile trebuie să fie independente una de cealaltă.

Cum îl implementați?

Implementați-o diversificându-vă viața. Cu finanțele personale, ar trebui să aveți niște fluxuri de venit, nu doar unul. Cu viața ta socială, ar trebui să cunoști oameni din anumite grupuri sociale.

Dar din nou, trebuie să le faceți necorelate. Aceasta înseamnă că fluxurile dvs. de venit trebuie să fie independente una de cealaltă. Nu ar trebui să existe un risc care să-i elimine pe toți în același timp. Cu viața ta socială, înseamnă că grupurile tale sociale ar trebui să fie compuse din oameni diferiți. Dacă există ceva în neregulă cu un grup, acesta nu ar trebui să afecteze celelalte grupuri.

***

Asumati-va riscuri, dar asigurați-vă că acestea nu sunt corelate. Dacă faceți acest lucru, vă veți maximiza avantajul în timp ce vă minimalizați dezavantajul. Veți optimiza viața.

You may also like...