Partea a II -a: Sistemele de securitate auto

Sistemul OnStar

Aceasta companie are o prezenta impozanta pe piata sistemelor de securitate de toate felurile. Sistmele OnStar functioneaza cu ajutorul unei retele de celule digitale, iar clientii companiei pot contacta serviciul 24/7 cu o simpla apasare de buton din interiorul masinii. Daca te-ai pierdut pe un drum national si nu stii cum sa iesi din incurcatura, tot ce trebuie sa faci este sa contactezi un operator OnStar si acesta te va indruma direct spre casa. OnStar este mult mai mult decat un sistem de securitate, este un sistem imens de servicii, iar caracteristicile sale pentru telefoanele mobile ajuta la deblocarea usilor mult mai usor.

Sistemul LoJack

LoJack este un exemplu faimos in domeniul securitatii auto care foloseste radio-ul sa depisteze si sa recupereze masinile furate. Majoritatea sistemelor de depistare folosesc acelasi principiu de functionare: transmitatori de mici dimensiuni sunt amplasati pe anumite piese auto si pot fi depistate de o sursa exterioara cu o frecventa adecvata. Acest sistem este mult mai eficient decat sistemel GPS deoarece pot depista masinile in locurile in care GPS-ul poate ceda.

Sistemul de asistenta si securitate BMW Plus

Compania BMW a inceput sa ofere sisteme de siguranta asemenatoare cu cele oferite de OnStar din anul 2007. Aceste sisteme includ detectarea automata a unei coliziuni, comunicare cu un specialist BMW si deblocare automata a usilor. Datorita faptului ca sistemele folosest GPS-ul pentru operatiunea de depistare si celule digitale pentru comunicare, asa cum fac si cei de la OnStar, BMW poate lucra cu politia pentru a oferi informatii legate de orice masina furata.

You may also like...