Patru pași simpli pentru a face o primă impresie bună – Partea a II – a

  1. Fii cinstit cu tine

Imediat după colegiu, m-am dus să lucrez pentru Deloitte Consulting. Ca parte a noului program de analiză, am putut să petrec o săptămână în Scottsdale, Arizona, cu peste 150 de noi recruți. În prima după-amiază a prezentărilor am stat în grupuri de opt și am observat că la mine era o fată drăguță. Mintea mea a lucrat ore suplimentare în ceea ce privește modul de a face o primă impresie bună cu ea. La un moment dat, am auzit-o vorbind despre cum se ridica la ora 5:00 a doua zi dimineata, pentru a merge la un traseu de 5 mile înainte de micul dejun. Dornic de a impresiona, am sărit în conversație și i-am spus că a sunat o idee grozavă. A spus cu politețe că au fost câțiva oameni care au făcut-o și că ar trebui să mă alătur ei. Ce sa fac?

Având în vedere că era drăguță, i-am spus că a sunat grozav și că mă așteptam cu desăvârșire. Următoarele două ore din viața mea erau, ei bine, erau în general mizerabile. Ar fi trebuit sa fiu incantat, dar nu pentru ca 1) singurele pantofi pe care le-am ambalat, care erau chiar atletice de la distanta, erau o pereche de Vans, 2) eu nu sunt, cel putin, o persoana de dimineata, 3) nu sunt ambalate o pereche de pantaloni scurti, 4) nu sunt un alergator la distanta – cea mai lunga am alergat vreodata in viata mea a fost un test de o mila am facut in clasa a VIII-a, si 5) am fost ingrijorat ca relatia nu va dura dacă am murit undeva în jurul milei a doua.

Mintea mea era în căutarea de a încerca să-și dea seama cum să facă totul să funcționeze. Am fost pe deplin pregătit să-mi taie perechea de pantaloni în pantaloni scurți, și am fost oarecum încrezător că Vans-urile mele ar oferi suficient sprijin pentru o alergare de 5 mile. Ar fi fost periculos, dar m-am simțit ca și cum aș avea acoperit unghiul de îmbrăcăminte. Cele mai multe probleme au fost lipsa completă a instruirii la distanță. Cât de greu ar putea fi cu adevărat? Știam răspunsul – știam că voi ajunge într-o grămadă pe marginea drumului, la aproximativ 2,1 km distanță de hotel, dar m-am convins că pot elimina această sarcină herculeană. Am fost în proces de a mă pișcă când au fost primite răspunsurile mele. Vorbitorul vorbitor a vorbit despre cât de dificilă poate fi stilul de viață de consultanță pentru relațiile de lungă distanță. El a cerut tuturor fie căsătorit sau într-o relație serioasă să se ridice. Fetița drăguță se ridică. Înainte de a putea chiar să stau jos, i-am spus că nu voi putea să alerg.

Dar dacă nu s-ar fi ridicat? Aș fi încercat să conduc cel mai bun personal de 5 mile în Vans și pantaloni scurți încercând să o fac să mă placă? Probabil. Ar fi terminat bine? Probabil ca nu. Chiar și în cel mai bun scenariu, chiar dacă cele 5 mile nu m-au ucis, dacă am fi fost împreună? Ea ar fi așteptat un jogger care se va ridica timpuriu și care este pregătit să-l scape la 5 mile cu ea la picătura unei pălării. Niciodată nu mă voi face. Deci, chiar dacă planul meu ar fi fost perfect, ar fi fost cu adevărat ceea ce am vrut sincer?

  1. Relaxați-vă și fii singur

Cel mai bun mod de a face față stresului și îngrijorării „ce vor crede oamenii”? este să faci ceea ce faci cel mai bine – și asta ești tu. Pentru cea mai mare parte a vieții mele, am lucrat incredibil de greu încercând să fiu ceea ce credeam că alți oameni au vrut să fiu, ceea ce oamenii ar crede că este rece sau bun sau perfect. Acum, ori de câte ori mă aflu în situații noi, mă concentrez pe relaxare și pe mine însumi. Personal, aș fi mai degrabă judecat ca fiind adevăratul meu decât altcineva pe care încercam să o fiu. Nu pot să navighez, chiar nu-mi place oceanul. Nu sunt un răscruce timpuriu. Aș prefera să luăm un glonț decât să mergem pe termen lung. Și sunt în regulă cu asta. Angulența de a întâlni oameni noi nu a dispărut complet, dar cel puțin acum știu că, indiferent de ceea ce se întâmplă, atât timp cât sunt adevărat pentru mine, lucrurile se vor descurca în cel mai bun mod.

Îngrijorarea de a face primele impresii bune este destul de universală. Pentru mine, îmi făceam griji atât de mult încât stresul din toate astea mă împiedica să mă pun acolo. Cel mai important, cel mai adesea, mă va transforma într-o persoană pe care nu am fost. Cineva în care n-am vrut niciodată să fiu. Așa cum am început să mă simt puțin mai confortabil cu mine, am găsit mult mai ușor să evit situațiile în care știu că sunt destinat pentru eșec. Din ce în ce mai mult, îmi petrec cea mai mare parte a timpului doar încercând să fiu deschis și cinstit, așa că găsesc situații în care mi se potrivește realul. Încercând să fiu adevărat pentru mine – știind cine sunt cu adevărat și ce vreau – a ajutat eu fac primele impresii mult mai pozitive.

You may also like...