Peisajul restaurantelor in Washington

In alta ordine de idei am mai avut ocazia sa descopar ceea ce se cheama pulled-pork, un soi de gratar sau friptura la tava din carne de porc se-ntelege, insa facuta lent, la foc mic si “smulgind” (pulling) carnea pe masura ce se face, ceva cam in genul kebab-ului, lasind apoi bucatile de carne sa “zaca” in suc propriu. Ca in multe retete venite din sud, si aici condimentele fac tot deliciul, izul de fum fiind predominant.

Si daca tot ne intrebam cu ce ne mai putem delecta in US as mai spune ca multitudinea de natii care si-au gasit temporar sau permanent fericirea pe pamint american si-au pus viguros amprenta si pe acest aspect. Peisajul restaurantelor in Washington DC intrece orice imaginatie (in orice caz, pe a mea a intrecut-o). Acolo am intrat pentru prima data intr-un restaurant etiopian sau coreean, acolo poti sa-ti regasesti mamaliga cu brinza daca vii din Romania sau carnea de sub saua de cal daca vii din stepa mongola.

You may also like...