Planifica-ti un zbor cu avionul .. la inaltime

Printre amatorii de zboruri cu avionul si in special printre cei care calatoresc cu bilete de avion low cost circula cateva conceptii gresite in priviinta planificarii unui zbor. NU insistam pe aspectele gresite ci incercam sa punctam aspectele corecte care trebuiesc urmarite pentru a avea o calatorie agreabila cu avionul.

1) Evitati vacantele scolare – de regula aceste perioade sunt scumpe. Companiile de transport low cost vaneaza cererea sporita de bilete de avion in acesta perioada si cresc, uneori nejustificat pretul biletelor de avion. Astfel, daca achizitionati un bilet in astfel de conditii o sa aveti surpriza sa gasiti bilete asa numite low cost la un pret mai mare decat pretul biletelor la companiile de linie. In special cu o saptamana inaintea datei de decolare.

2) Cautati promotii pentru bilete. Urmariti sa aveti timp suficient la dispozitie si sa nu fiti presat de timp. Promotiile se scot pe tot parcursul anului insa trebuiesc urmarite. Este important ca Dvs, ca beneficiar al biletului sa va simtiti confortabil cu pretul cursei.

3) Parerea conform careia cele mai mici preturi la bilete se obtin cu foarte mult timp inainte de data zborului este foarte gresita. Atunci veti obtine un pret comparabil cu cel al zborurilor de linie. In plus pretul biletelor creste pe masura ce durata pana la zbor este mai mica. Insa in acest interval apar si ofertele care merita titulatura de low cost ale agentiilor de transport. Daca biletele nu se vand conform graficului previzionat apar oferte. Daca insa se vand mai multe decat graficul si data zborului se apropie atunci pretul lor creste. Evident ca in aceste reguli enuntate mai sus nu se incadreaza Sarbatorile, de Paste, de Craciun.

4) Evitati sa zburati la sfarsitul saptamanii. Atunci biletele sunt mai scumpe. Multi turisti prefera sa zboare in cele doua zile libere si atunci companiile speculeaza cererea mai mare marind pretul biletelor. De marti , pana vineri inclusiv biletele sunt mai ieftine.

4) Nu intotdeauna prima oferta este si cea mai buna. Comparati TOATE preturile pentru biletele de avion low cost gasite si vedeti care este cel mai bun. Oricand o companie poate fi mai buna decat alta sau poate afisa un discount sau o promotie.

5) Cautati sa luati curse de pe aeroporturi secundare. Au preturi mai mici la bilete. Insa fiti atenti : costurile suplimentare generate de taxiuri, asteptari in aerogari sa nu fie de fapt mai mari decat costurile generate de un transport de pe un aeroport principal. Puteti avea surpriza ca de la aeroportul secundar pana la orasul de destinatie sa nu fie tocmai ieftin un transport. In plus orele suplimentare pe drum genereaza si ele costuri suplimentare: transportul bagajelor pe distante mai lungi , mancare si apa suplimentara. Toate acestea trebuie sa le calculati atent.

6) Aveti grija sa nu va programati zborul dupa facilitati care nu au valoare. Nu va lasati influentat de faptul ca o companie ofera un sandwich in plus la transport. E mai important de exemplu sa va convina timpul de tranzit intre doua zboruri si in plus sa aveti o ora de decolare si de aterizare cat de cat convenabila. Nu e totuna in a pleca de acasa spre aeroport la 4 dimineata cu a pleca la ora 7. Prioritatile vi le stabiliti voi.

You may also like...