Poze noi din Vama Veche

In ianuarie au inceput sa circule pe internet poze cu pista pentru biciclete din Vama Veche. Pista e in constructie in momentul asta si este o initiativa a primariei locale.

Unii au sarit ca arsi la gandul ca li se mananca din plaja si ca li se mai cimenteaza o bucata de nisip, altii au fost incantati de perspectiva unei plimbari cu bicicleta in briza marii si de incurajarea unui transport local… curat.

Pana acum, la capitolul “huo” avem argumente de genu: “se fura Vama boema!”, “nu-i de ajuns ca au intrat manelistii cu jeepanele?”, “fara ciment in Vama!”, “oricum plaja se micsoreaza de la an la an, e pacat sa nu o folosim ca atare”, “pentru ca eu, beat, nu vreau sa ma uit dupa biciclisti cand trec strada (Dobro dixit)” etc.

La capitolul “bravo, bine!” avem argumente de genu: “vor fi mai putine masini”, “bine ca va apuca revolta pe biciclisti, da de aia cu jeepane nu mai ziceti nimic”, “asta sa fie marea problema”, “cand s-au facut blocuri n-a zis nimeni nimic”, “e o revenire la spiritul Vamei de acu’ 20 de ani”, “spiritual Vamei s-a pierdut de muuuult”, “e o falsa problema ca sa aiba pe ce se revolta tinerii cand scapa de parinti” etc.

Vara se apropie. Unii se gandesc deja la tensiunile din Vama, altii si-au luat gandu de la plimbarea cu bicicleta… Deci, cum o sa fie?

Photo credit: Sebastian Tapu e un vamaiot care a trecut pe acolo duminica, 8 februarie, si a facut cateva poze asa, gen preview, ca sa va faceti o (noua) idee.

 

You may also like...