Pregateste-te sa imbratisezi designul wabi-sabi, trendul care iti va da un vibe zen!

In 2017, fost a fost despre „hygge”, tendinta de design scandinav care s-a concentrat pe crearea de interioare simple, axate pe confort. In acest an, este timpul sa facem un pas mai departe. Faceti cunostinta cu designul wabi-sabi, tendinta inspirata de la japonezi, care va deveni noul trend fresh al anului 2018 in materie de design interior!

Wabi-sabi este despre a adopta un design imperfect, impermanent si incomplet. Wabi-sabi este o filozofie japoneza care a fost abordata inca din secolul al XV-lea. A aparut ca o reactie la tendintele dominante ale timpului, care se bazau in mare masura pe supra-ornamentare si folosirea materialelor rare. In contrast, wabi-sabi este despre gasirea frumusetii in imperfectiune. Ea implica impacarea cu sine, formand o legatura profunda cu pamantul si bucurandu-se de placerile simple ale vietii. Mai presus de toate, se concentreaza in jurul recunoasterii importantei autenticitatii si a efortului de a ramane autentic in toate aspectele vietii.

Pentru unii, wabi-sabi este mai mult un principiu calauzitor decat o tendinta de design. Este vorba de a accepta lucrurile asa cum sunt, mai degraba decat de a-ti petrece timpul dorind ceva mai bun si de a te recalifica pentru a gasi aspecte pozitive in situatii mai putin decat ideale. Cu toate acestea, chiar daca nu sunteti gata sa faceti totul in filosofie, inclusiv unele dintre aceste principii desfasurate in interiorul dumneavoastra ar putea fi un excelent punct de plecare.

Materialele naturale joaca un rol-cheie in aceasta tendinta

Deoarece o mare parte din wabi-sabi se refera la conectarea cu pamantul, nu este deloc surprinzator faptul ca aceasta tendinta de design interior se bazeaza pe utilizarea materialelor naturale. Este posibil sa incorporati aceste materiale indiferent de preferintele dumneavoastra estetice. De exemplu, cineva care prefera designul nordic ar putea construi designul in jurul padurilor luminoase, in timp ce cineva care se bucura de un aspect mediteranean ar putea include o multime de terra cotta.

Indiferent de materialele pe care le utilizati, amintiti-va ca autenticitatea este cheia. In acest caz, este preferabil sa optati pentru intelegerea reala fata de versiunile produse in serie. Luati in considerare alegerile in afara normei si cumparati elemente de design interior unice si originale. Odata ce aveti elemente de design la un loc, este esential sa va ganditi cum veti proceda cu privire la punerea tuturor pieselor impreuna. Cu wabi-sabi, simplitatea este esentiala.

In ceea ce priveste modul in care puteti finaliza aceste lucruri, cel mai bine este sa va concentrati asupra aspectului. Interioarele Wabi-sabi favorizeaza aspectul pereche, in care elementele functionale reprezinta punctul focal. Construiti camera in jurul mobilierului si asigurati-va ca lasati mult spatiu liber. Cand sunteti gata sa va ganditi la accesorii, acordati o atentie deosebita elementelor care au si un scop functional. Vasele si tavile decorative sunt intotdeauna o alegere solida, la fel ca si plantele de interior, care pot adauga un indiciu de prospetime in spatiu.

Ultimul nostru sfat este cel mai important. De obicei, atunci cand discutam despre adaugarea de finisaje la designul interior, vorbim despre cum sa-l facem sa arate finalizat sau cum sa-i dam o margine profesionala. In acest caz, Wabi-sabi lucreaza in mod deliberat pentru a gasi frumusetea in imperfectiunile existente. Avand in vedere acest lucru, nu ezitati sa lasati un unghi nefinalizat si simtiti-va liber sa-i dati un loc de onoare!

 

You may also like...