Pregatirea pentru noul an scolar

Inceputul de an scolar pare a fi un moment emotionant insa mai putin dorit de catre copii, sfarsitul vacantei aducand de la sine orele de matematica, teme pentru acasa si mai putin timp liber pentru joaca. Nici parintii nu mai pot afirma ca inceputul de an scolar este o bucurie in familie, stresul pregatirii copiilor pentru scoala si costurile tot mai ridicate privind cumpararea de rechizite si manuale scolare fiind probleme greu de evitat.

Este important sa faci din timp socotelile in privinta pregatirii inceputului de an scolar si sa te axezi pe lucrurile de importanta majora. Pentru a stabiliza bugetul alocat acestor cumparaturi, poti incerca sa vinzi vechile manuale scolare pe site-urile de anunturi, o sa observi ca multi parinti incearca sa procure carti si culegeri mai vechi din dorinta de a economisi bani.

Inceputul a fost intotdeauna dificil insa nu trebuie sa te panichezi, iti oferim o scurta lista cu elementele obligatorii pentru orice copil aflat la debutul in noul an scolar. Incepand cu biroul de acasa si incheind cu rechizitele, toate trebuie sa fie disponibile in conditii optime pentru ca micutul tau sa se simta pregatit pentru noul an scolar.

Rechizitile sunt importante si trebuie tratate cu maxima seriozitate de orice parinte. Pentru ca micutul vostru sa aiba parte de cele mai bune ustensile atunci cand se afla la scoala sau acasa, cumpara-i caiete, stilou, ghiozdan, acuarele, creioane colorate, blocuri de desen si orice altceva consideri ca ii poate fi util in procesul de invatare. Nu trebuie sa exagerezi cu cantitatile cumparate, poti sa te asiguri ca ii cumperi strictul necesar pentru debutul de an scolar si continui lista de cumparaturi pe parcurs.

In functie de clasa in care va debuta si de cerintele fiecarei scoli, este necesar sa-ti indrepti atentie catre manuale scolare, culegeri si dictionare. Desi majoritatea scolilor ofera in mod gratuit manualele, ai sa descoperi ca mai este necesar sa cumperi alte cateva carti utile pentru micutul tau. Incearca sa contactezi invatatorul sau profesorii de la scoala unde copilul tau este inscris, ei te vor indruma si-ti vor oferi o lista cu cele necesare.

Hainele sunt cel putin la fel de importante ca si rechizitele, unui copil fiindu-i necesare atat uniformele scolare cat si haine casual sau sport, pe care sa le foloseasca in timpul liber si la orele de sport. Pentru a achizitiona haine, un prim pas pe care ar trebui sa-l faceti este sa mergeti impreuna cu cel mic la cumparaturi, evitarea preferintelor sale fiind un prim pas in alterarea relatiei copil-parinte pe care suntem siguri ca nu o doriti. Mixand sfaturile voastre cu preferintele celui mic, o sa ajungeti la un consens care va vor aduce in situatia de a cumpara hainutele potrivite pentru noul an scolar.

Daca bugetul va permite si cheltuielile anterioare nu v-au adus intr-un colaps financiar de moment, puteti incerca schimbarea biroului vechi sau reamenajarea camerei cu cateva componente care sa-i stimuleze puterea de concentrare. Ambientul interior este foarte important pentru un copil in procesul de invatare asa ca ar trebui sa va asigurati ca dormitorul lui este colorat corespunzator, biroul este intr-o stare excelenta iar materialele de invatat sunt la locul lor.

You may also like...