Preşedintele ţării vrea un Parlament unicameral

Atenţie, ţineţi-vă bine! Urmează un nou circ politico-electoral. Preşedintele Iohannis a declarat ieri că a trimis Parlamentului solicitarea de aviz pentru organizarea unui referendum în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iniţiativa prezidenţială se referă la micşorarea numărului de parlamentari şi trecerea la un Parlament unicameral, relatează Mediafax.

Şeful statului doreşte ca numărul parlamentarilor să ajungă la un maximum de 300, de la 471, cât este acum. De asemenea, potrivit preşedintelui, această mutare este propusă pentru a continua reforma statului. Data propusă de Iohannis este aceeaşi cu cea a alegerilor prezidentiale pentru „a diminua costurile de consultare a poporului”.

Momentan, Constituţia României precizează faptul că Parlamentul este format din Camera Deputaţilor şi Senat. Astfel, pentru a putea avea o singură cameră, trebuie modificată Constituţia.

smart guess: Ştim, politica internă nu prea îi mai interesează pe mulţi şi, în afară de asta, asta nici nu prea e politică în România. De data asta, e un pic mai important, avem un referendum, o modificare de Constituţie, amănunte de interes naţional. Revenind, e evident ce o să se întâmple acum – Parlamentul unicameral-un nou subiect de ceartă între cele 2-3 partide din politica autohtonă. Deci, lăsându-i pe ei deoparte… votăm? Ce?

 

You may also like...