Pretentiile uneori absurde ale turistilor europeni

Altii se pling de cazare, fie ca e ea din categoria budget, fie vreun hotel de 5*. Ei bine, ORIUNDE te-ai duce si ai trage peste noapte la un hotel de backpackers trebuie sa te astepti la fel si fel de intimplari. La urma urmei, daca iti petreci noaptea intr-un dormitor cu alti 2-4-6 random people, poti sa te gindesti ca unii or veni mai piliti, altii nu miros tocmai pentru narile tale fine si tot asa … Dar de aia platesti doar 20 EUR pe noapte!

La capatul celalalt al gamei, o tanti ofuscata ca platea in plus diferite servicii la hotel. Si ca respectiva era ofuscata, nah … e dreptul ei! Insa tu, ziaristule care te lansezi in dezbateri pe diferite teme, informeaza-te oleaca inainte! Nu, nu este deloc o regula ca la un hotel de 5* parcarea, internetul, micul dejun sa fie incluse in pret. Daca te duci in Turcia la all-inclusive da, micul dejun (si nu numai) este inclus in pret. Dar in rest nu mai departe de saptamina trecuta am fost la Hilton in Cancun, Mexic, si micul dejun se platea in plus nici mai mult nici mai putin de 25 $. Internetul si el, 10 $ pe zi. Deloc o suma modica. Exact aceeasi experienta in toamna lui 2009 in Coreea la un hotel cu acelasi numar de stele. Coreea de Sud, fireste! 🙂 Mai tineti poate minte postarile pe tema excursiei in Italia din vara trecuta. Ei bine, atunci a fost o alta tevatura sa gasim un hotel la Roma. Si nu e de mirare ca alea care erau mai departe, chiar la periferia Romei, ofereau (si aici compar hoteluri de aceeasi categorie) cele mai multe servicii gen parcare sau internet gratuite ca sa compenseze cumva pozitionarea nefavorabila. Altfel este destul de comun ca un hotel sa nu ofere deloc internet, sau doar in zonele publice, adica iti iei tu frumusel laptop-ul in brate si te duci pe hol daca vrei sa postezi ceva pe blog! 🙂 Asa cum am facut la Napoli, de altfel.

Departe de mine gindul de a pretinde ca Romania este cea mai tare destinatie turistica. Stiu ca soselele sunt vai mama lor, ca budele iti rinjesc amenintatoare cind ti-e lumea mai draga, ca serviciile la circiumi te imbie sa iti faci pachetel de acasa si cite si mai cite. Insa turistii de budget, orice pasaport ar avea, ar trebui sa aiba exact aceleasi pretentii ca in tarile din care vin pentru clasificari similare. Iar ziaristii romani, sa nu mai caste gura la orice fandoseala emit toti parlitii vest-europeni care au pretentia ca in Romania sa beneficieze la hostel de servicii de 5 stele.

You may also like...