Primul festival Fringe din Romania va avea loc la Brasov

Intre 22 si 26 iulie, la Brasov va avea loc Watumi Festival & Fringe, primul eveniment care introduce notiunea de fringe in Romania. Potrivit site-ul oficial al festivalului, in cele 5 zile ale WFF, artisti din diverse domenii (teatru, muzica, arte plastice, fotografie, film si street performance) vor avea ocazia sa se exprime liber, intr-un ‘mediu dinamic, vibrant si stimulativ’.

Pentru cine nu stie, un ‘fringe festival’ este un festival deschis, care permite participarea oricaror artisti, fara invitatii prealabile. De obicei, artistii platesc o taxa de inscriere si isi gestioneaza singuri toate detaliile tehnice si logistice ale reprezentatiei lor, organizatorii oferindu-le asistenta si promovare in brosura oficiala a festivalului. In cazul WWF, acestia vor veni un pic in ajutorul artistilor, nepercepand nicio taxa si punandu-le la dispozitie spatiile de desfasurare pentru reprezentatii.

In programul Watumi se regasesc peste 30 de piese de teatru, printre ele numarandu-se si multipremiatul Doodri Doodri, al companiei Changpa, din Coreea de Sud, Jurnalul unui nebun, al Teatrului Antalya Bolge, din Turcia si Teatru Sport si OM.ON.OFF, ale trupei de teatru AL NostruM, din Romania.

La capitolul muzica live, la Watumi vor fi prezente formatii ca Aneb, Audiogram, Fusioncore, HusH, Mauser, Rain District, Shoty, Tep Zepi, Van Cramp, The Others, The Amsterdams, Suie Paparude, Aria Urbana, Blazzaj, Mes Quins sau The Pixels.

Inscrierile online ale artistilor s-au incheiat la inceputul acestei luni, in cele doua sectiuni ale sale, programul Watumi adunand peste 250 de participanti.

Activitatile WWF se vor desfasura in diferite zone ale Brasovului, cum ar fi Piata Sfatului, Canalul si Bastionul Graft, Strada Sforii, Bastionul Tesatorilor sau Aleea de sub Tampa.

Pentru un program complet si mai multe detalii despre Waumi si fringe, in general, vizitati site-ul oficial al WWF.

smart guess: Astfel de initative trebuia aplaudate. Daca totul va merge conform planului, va fi un pas important facut de comunitatea artistica din Romania, iar Brasovul va deveni la sfarsitul lui iulie un adevarat centru cultural si artistic. Festivalurile fringe sunt foarte bine primite de catre spectatori. Daca sunteti din oras (si nu numai), Watumi nu prea trebuie ratat.

 

You may also like...