Proiect National Geographic – Cubul de Gheata din Parcul Coltea

Luni, revista National Geographic a demarat un nou proiect ce doreste sa traga un semnal de alarma in privinta incalzirii globale. Astfel, in Parcul Coltea a fost amplasat un urias cub de gheata cu volumul de un metru cub. In centrul acestuia se afla, simbolic, macheta unui lingou de aur. De ce simbolic? Pentru ca veneau baietii cu aparatele de sudura si disparea lingoul, cu tot cu cub, in cateva ore. Valoarea respectivului lingou, 10,000 de euro, va fi castigata de cel care va estima cat mai exact timpul trecut pana la topirea ghetarului urban.

Aceasta campanie face parte dintr-o initativa internationala a National Geographic Society, care face numeroase eforturi, initiand diferite programe, pentru salvarea resurselor biologice, culturale si istorice ale Pamantului. Toate acestea “ruleaza” sub sloganul “Sa avem grija de planeta!”.

Cubul de gheata este monitorizat non-stop de o camera web si o mini-statie meteo. Ambele pot fi verificate pe site-ul National Geographic. Tot acolo se afla si regulamentul complet al concursului al carui premiu este respectivul lingou.

smart quote: O calota glaciara se poate topi fara sa ne pese, pentru ca e prea departe de noi. Dar cand un metru cub de gheata dispare in cateva zile sub ochii nostri in februarie, luna lui Gerar, asta ne poate pune pe ganduri. Cubul de Gheata este un ingenios proiect de marketing care poate deveni si un experiment socio-meteorologic. Va invitam sa experimentam impreuna!” – Cristian Lascu, redactor-sef National Geographic

smart guess: Proiectul asta pare destul de interesant. Sincer, mi-e frica sa aflu rezultatul final. Inainte sa ma apuc de scris, m-am uitat inca o data pe site, sa vad daca nu cumva s-a topit deja. Si serios ca mi-e teama sa nu fie furat. Nu se stie niciodata cand se marita aia mica si tre’ ghiata pentru sampagnie.

You may also like...