Puterea fluxului: Cum sa atingi productivitatea maxima

Faptul este ca exista o diferenta intre a fi doar productiv si o productivitate maxima. Daca aveti productivitate maxima, iesirea dvs. va creste multiplicarile. Veti putea termina lucrurile intr-un timp mult mai scurt decat in mod normal.

Am avut o experienta recenta care descrie aceasta diferenta. Am avut in minte o aplicatie pe care as vrea sa o dezvolt. Dar pentru ca este o aplicatie destul de mare, tocmai m-am tinut in mintea mea. Apoi intr-o zi am decis sa intru in ea. Si stii ce? Dupa ce am petrecut mai mult de zece ore dedicate, am reusit sa finalizez aplicatia intr-o singura zi!

Fluxul este experienta de a fi atat de absorbit de sarcina la indemana incat pierdeti timp. Lumea exterioara este stinsa. Doar tu te duci prin aceasta sarcina. Intr-o astfel de stare, puteti trece prin sarcina dvs. la viteza maxima. Astfel obtineti productivitatea maxima. Daca doriti sa atingeti productivitatea maxima, intrati in flux si ramaneti acolo.

Exista multe exemple de descoperire a productivitatii prin puterea fluxului. Theodore Roosevelt a lucrat astfel pentru a-si termina cartile. Bill Gates si Paul Allen au lucrat, de asemenea, in acest fel pentru a termina primul lor produs care a lansat Microsoft.

Beneficiile muncii in flux
Exista doua beneficii principale ale lucrului in flux:

1. Vei castiga impuls. Cand lucrati in flux, veti construi un impuls. Veti merge din ce in ce mai repede prin sarcina dvs. pana cand veti ajunge la viteza maxima. Acest impuls este ceea ce va permite sa realizati mult mai mult in acelasi timp.

2. Vei fi fericit. Exista un avantaj surprinzator de a lucra in flux: nu numai ca veti fi productiv, dar si veti fi fericiti. Este satisfacatoare sa invingeti provocarea dupa provocare pe parcursul sarcinii. Este similara cu satisfactia pe care o obtineti de la castigarea intr-un joc video.

Cum sa lucrati in flux
Deci, cum puteti lucra in flux? Iata cateva sfaturi.

1. Faceti o singura sarcina.

Acest lucru este esential. Dupa cum am scris mai sus, lucrul in flux este de a construi un impuls. Lucrul pe mai multe sarcini, totusi, ucide impulsul. De ce? Deoarece are costuri de comutare. Aveti nevoie de ceva timp pentru a va adapta mintea de la o sarcina la alta. Nu puteti ajunge la viteza maxima in acest fel.

2. Fii obsedat de finalizare.

Pentru a fi in flux, trebuie sa fii obsedat de finalizare. Trebuie sa aveti o mare dorinta de a vedea sarcina facuta. Este aceasta obsesie care te lipeste de sarcina de ore intregi. Nu te vei opri pana nu se va termina sarcina.

Daca sarcina este imensa? Apoi puneti o piatra de hotar pentru a obtine si a fi obsedat de asta.

3. Alocati un interval lung de timp.

Pentru a construi si a mentine impulsul, aveti nevoie de un timp lung de blocare. Daca aveti doar cateva ore, nu veti putea ajunge la viteza maxima. Este similar cu o aeronava care urmeaza sa decoleze. Are nevoie de o pista suficient de lunga pentru a ajunge la viteza de decolare. In mod similar, aveti nevoie de un timp suficient pentru a castiga impuls.

4. Eliminati intreruperile.

Deoarece fiind in flux este de a construi impuls, trebuie sa eliminati intreruperi. Intreruperile ucid impulsul. Este similar cu un pilot care franeaza pe pista inainte de a decola. Aeronava nu va atinge viteza de care are nevoie.

Deci, faceti ce este necesar pentru a elimina intreruperile. Inchideti fila de e-mail din browser. Puneti telefonul la distanta.

You may also like...