Relaxare totala

Ziua de azi a fost dedicata zacutului pe plaja, ocazie cu care am aprofundat o (re)descoperire culinara, pe numele ei ceviche. Incredibil de simpla, sanatoasa si de efect, ceviche nu este altceva decit peste marinat in suc de lime transformat apoi intr-o salata cu ceapa, rosii si castraveti toate taiate foarte marunt, condimentate neaparat cu coriandru verde si optional cu piper si/sau ardei iute – temutii habanero. Alaturi de cam orice mincare sunt chipsurile de tortilla astfel ca pe la circiumi nici macar nu esti intrebat daca ai vrea sau nu un codru de paine.

Tot azi am avut ocazia sa constat din nou cit de bine asortata este mincarea cu locul. Berea Corona este cred cea mai cunoscuta bere mexicana si stim cu totii ca in mod normal la bodega trebuie servita cu o felie de lime sau hai, de lamiie. Una peste alta este o bere usoara, iar lamiia nu face decit sa-i scoata in evidenta aroma. Cum ar fi fost o bere belgiana, un Duvel sau Leffe ca sa le iau tot pe cele mai cunoscute, pe o plaja din Mexic?!

Nu, berile astea tari sunt facute si baute de calugarii din innorata si vesnic ploioasa Belgie. Revenind, am constatat odata in plus ce nedreapta e viata: Corona este, cum ziceam, cunoscuta aproape oriunde pe lumea ca Berea Mexicana. Ei bine, astazi pe plaja am dat gata citeva beri dintr-un soi (SOL) de care nu am auzit vreodata, oarecum in acelasi stil al Coronei insa dupa parerea mea mult, mult mai savuroasa!

Si privind poza de mai jos ziceti si voi daca sticla asta nu face parte integranta din peisaj?! 🙂

You may also like...