Renault va aduce mașini electrice în România

La Salonul Auto de la Frankfurt, Renault a prezentat patru concepte de automobile cu propulsie electrică care vor intra în producție începând cu 2015. Potrivit Mediafax, unul dintre aceste modele, Fluence Z. E. (Zero Emissions), va fi lansat și în România peste doi ani. Din punct de vedere al designului, acesta va păstra aceleași caracteristici ca și modelul Fluence cu motorizare cu ardere internă, care va fi lansat anul acesta, în noiembrie.

Mașina despre care Dora Pasăre, directorul mărcii Renault în România, a declarat că va ajunge și în celebrul spațiu carpato-danubiano-pontic va fi un sedan de dimensiuni medii, ce va putea fi încărcat la orice priză, un ciclu complet durând 8 ore și asigurând o autonomie de 160 de kilometri. De asemenea, automobilul poate fi încărcat prin sistemul ”quick drop”, prin care bateria descărcată este schimbată la un centru specializat cu una încărcată. Potrivit Dorei Pasăre, se poartă deja discuții cu autoritățile locale ”pentru a pune la punct infrastructura necesară”.

În cadrul aceluiași salon auto, Carlos Ghosn, directorul general executiv al Renault, a declarat că țelul companiei franceze este să devină primul constructor de automobile care să producă în masă și la prețuri accesibile o varietate cât mai mare de mașini electrice. Potrivit lui Ghosn, acestea vor costa aproximativ la fel de mult ca și mașinile diesel din aceleași categorii.

smart guess: Sunt chiar curios căt de mult o să prindă automobilele astea la noi. S-ar putea să avem o surpriză și să devenim una dintre țările cu cele mai multe mașini electrice din lume. Cum am putea să ajungem la performanța asta? Nu trebuie decât să lansăm numai modele albe, cu un design cât mai fițos și să urcăm vreo doi-trei dorobanțiști în ele. Odată ”materialele paparazzi” apărute, se vor umple meleagurile de mașini cu alimentare la priză.

 

You may also like...