Rio de Janeiro va organiza Jocurile Olimpice din 2016

Vineri, Comitetul Olimpic Internaţional a votat gazda Jocurilor Olimpice din 2016. Potrivit Reuters, câştigător detaşat a fost oraşul brazilian Rio de Janeiro, adunând în runda finală aproape de două ori mai multe voturi decât Madrid. Celelalte finaliste au fost Tokyo şi Chicago.

Marele perdant al serii a fost Chicago. Toată lumea a fost şocată să afle că oraşul pentru care înşişi preşedintele american Barack Obama şi Prima Doamnă Michelle Obama s-au adresat Comitetului Olimpic Internaţional a fost eliminat încă din primă rundă, adunând doar 18 voturi. În cea de-a doua rundă, Tokyo a primit 20 de voturi şi a fost eliminată. În runda finală, Madridul a strâns 32 dintre voturile membrilor Comitetului Olimpic, Rio de Janeiro câştigând cu 66 dintre sufragii. Astfel, acesta devine primul oraş sud-american care organizează Jocurile Olimpice.

Cu doar doi ani înainte de Olimpiadă, în 2014, Brazilia va organiza Cupa Mondială de Fotbal. Astfel, la aflarea veştii de vineri, preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva a declarat că „va trebui să dormim mai puţin, să gândim şi să muncim mai mult. De-acum, cuvântul de ordine va fi muncă, muncă, muncă – vom munci pentru ca Brazilia să se descurce mai bine decât oricând altcândva în istoria ei.”

smart guess: Evident, România a fost furată mişeleşte la aceste voturi. Şansa nu a fost cu noi, iar brazilienii şi-au dorit mai mult victoria. Lăsând deoparte aceste aspecte triste, nu pot să nu ma entuziasmez la gândul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice 2016. Poate că în anul respectiv Carnavalul va fi ceremonia de deschidere.

 

You may also like...