Să cheltuiți sau să nu cheltuiți

Finanțele sunt cu siguranță o parte importantă a vieții noastre. Este imposibil să fii o persoană eficientă fără a fi eficient în finanțele noastre.

Una dintre problemele principale în domeniul finanțelor este determinarea dacă trebuie să cheltuiți sau nu. Aceasta este o problemă importantă de luat în considerare. Cheltuirea banilor pentru ceva inutil este greșit, dar nu cheltuirea banilor pentru ceva necesar este la fel de greșit.

Cu popularitatea în creștere a stilului de viață frugal (care este promovat de multe bloguri mari, printre altele), tot mai mulți oameni tind să ia în considerare problema într-un singur aspect, adică să nu cheltuiască banii. Desigur, un stil de viață frugal este un lucru bun, deoarece depășirea este o problemă cu care se confruntă mulți oameni. Cu toate acestea, ar putea merge prea departe. Oamenii pot ajunge să aleagă să nu cheltuiască pentru ceva care într-adevăr este necesar.

Deoarece mulți oameni deja scriu despre a nu cheltui, aici aș vrea să iau partea opusă pentru a păstra o vedere echilibrată. Dacă este necesar ceva, ar trebui să cheltuiți banii.

Desigur, este necesar un cuvânt complicat. Toată lumea poate da înțelesul propriu acestui cuvânt.

Pentru a determina dacă este sau nu ceva necesar, cred că ar trebui să ne întoarcem la scopul vieții noastre. Referindu-ne la scopul vieții noastre, am putea evalua valoarea ceva. Este foarte valoros în funcție de scopul vieții noastre? Ne ajuta să trăim o viață care contează?

Uneori există lucruri care, la început, ar putea părea costisitoare, însă ne-ar putea ajuta foarte mult să ne atingem scopul vieții. De exemplu, poate că o parte din scopul vieții noastre are o relație profundă cu familia noastră. Cu o ocazie, ar putea însemna să cheltuiți mai mult pe ceva pentru a oferi o experiență de neuitat familiei noastre. Ar putea părea costisitor la început, dar după luarea în considerare a scopului nostru de viață, ne-am da seama că merită.

Dacă sunteți încă în exces, bineînțeles că ar trebui să vă gândiți mai mult să nu cheltuiți. Dar dacă vă alăturați stilului de viață frugal (ceea ce este un lucru bun pe care îl recomand personal), aveți grijă să nu mergeți prea departe. Uneori este greșit să nu cheltuiți.

You may also like...