Sanatatea este programa ta – 3 feluri de a o imbunatati

Cu greu mai gasim timp in dezvoltarea noastra personala pentru a vorbi despre sanatate.De prea multe ori ne tratam pe noi insine saracacios.Ne batem capul cu greseli minore, ne rasfatam cu mincare nesanatoasa, nu dormim indeajuns si muncim prea mult fara a ne acorda timp pentru a ne bucura de viata. Spus mai simplu asta inseamna lipsa de respect pentru noi insine.Cind facem acest lucru ne stabilim intr-o dinamica care ne permite sa ne tratam pe noi insine rau, asa cum ar face-o un proprietar feudal sau un plantator sudist ,respectiv sclavii.

Cu toate astea noi stim ca avem o valoare mult mai mare decit un umil iobag.De fapt avem asa o mare valoare incit am putea spune ca suntem echivalentul unui Ferrari- o lucrare de inalta maiestrie si performanta .Pentru a ne trata ca o mare valoare trebuie sa si intelegem ca suntem o mare valoare. Tu iti esti destul. Esti de o valoare intriseca mare deoarece esti o fiinta umana si asta ar trebui sa realizezi; potentialul tau ca si fiinta umana este infinit.

Sanatatea este cel mai in voga subiect in ceea ce priveste dezvoltarea personala.Este fundatia pentru tot ceea ce faci si felul in care te simti.De ce nu ne concentram asupra ei putin mai mult? Poate pentru ca sanatatea este un lucru usor de ignorat.Multa lume nu face nimic pentru a-si schimba stilul de viata, mai ales cind este vorba despre sanatate . Ori ai obiceiuri sanatoase ori nu le ai. Sanatatea se defineste cel mai bine in felul in care vrei sa-ti traiesti viata.Este fundatia pentru felul in care te simti in orice moment.Daca mininci corect si iti trartezi corpul cu respect,te vei simti destul de bine, aprope tot timpul.In concluzie tratati-va corpul cu respect!

3 feluri diferite prin care poti sa-ti imbunatatesti sanatatea

1.Nu beti altceva decit apa (si lapte pentru calciu).
Se poate bea si ceai verde pentru faptul ca are in compozitie o concentratiee mica de cofeina si antioxidanti in concentratie mai mare.Ar trebui baut cel putin 2 litri de apa pe zi si mult lapte sau lapte de soia ,lapte de migdale.

Cofeina: O cana de cafea din cind in cind nu ridica opozitii din partea nimanui.Cu toate astea se ridica opozitii atunci cind va bazati pe cafea pentru a va aduna dimineata si a va ajuta sa functionati; ceea ce se numeste dependenta de cofeina. O dependenta nu este ceva bun.Nu semanati cu toata lumea.Nu va scurtati viata datorita unei dependente.Daca aveti nevoie de ceva bun dimineata pentru a va aduna, beti un pahar de apa imediat ce v-ati trezit.Functioneaza la fel de bine ca si cofeina.

Alcoolul:Daca beti cu moderatie ,puteti scapa usor cu citeva beri baute din cind in cind fara sa va ,,omoriti’ corpul. Dar, desigur, cel mai bine este sa nu bem deloc
Alcoolul este o toxina- desi ficatul poate sa-l filtreze, chiar si cantitati mici de alcool poat sa provoace pagube corpului dumneavoastra pentru o perioada lunga de timp.Si desigur o recomandare ar fi sa stati departe de el.Multe persoane beau pentru a fi dezinhibate din punct de vedere social ,dar adevarul este ca poti sa devii dezinhibat si fara sa bei.

Sucuri-piure:
Sucurile nu sunt bune fiindca au mult zahar si nu au fibra, ca rezultat corpul pierde insulina si trebuie sa aveti grija chiar daca nu sunteti diabetic.
Sucurile-piure sunt bune mai ales daca le faceti dumneavoastra; sunt bune fiindca au fibra.

2.Stabiliti-va un ciclu de somn
Unii oameni au nevoie de mai mult somn decit altii si se simt mai bine daca dorm la ore diferite (unele persoane functioneaza mai bine cu 5 ore de somn, altele functioneaza mai bine cu 10 ore).Totul este sa descopriti porgramul care functioneaza mai bine pentru dumneavoastra.Daca sunteti o bufnita de noapte duceti-va la culcare tirziu,treziti-va cind trebuie si incercati sa dormiti dupa- amiaza.Daca sunteti o persoana matinala, probabil ca programul de somn nu functioneaza.Experimentati sa vedeti de care tip sunteti si pe care-l prefera corpul dumneavoastra.Odata ce ati descoperit un ciclu ce va place tineti-va de el.

3.Mincati legume verzi
Ne referim aici la verdeturi, spanac, salata verde.Mincati mai multe- incercati sa mincati in fiecare zi un bol plin cu salata care sa le contina.Le puteti minca nepreparate, de asemenea.
Va poate face sa va simtiti bine (clorofila poate fi responsabila pentru aceasta), mai relaxat, va poate face sa aratati mai bine.E un motiv serios pentru a va face sa incepeti sa mincati cit puteti de mult; nu este vorba despre vreun efect placebo –multa lume afirma aceleasi efecte mai sus mentionate.

You may also like...