Se deschide prima librarie de benzi desenate din Romania

Vineri, la ora 16, se va deschide in Café Lente din Bucuresti, prima librarie din Romania dedicata exclusiv benzilor desenate, comicsurilor, artei manga, romanelor grafice si, in general, cartilor ilustrate. Potrivit Cotidianul, de aceasta librarie se vor ocupa cei de la Asociatia Jumatatea plina, vechi pasionati ai benzilor desenate.

Pana acum, pentru a testa piata, Jumatatea plina si-a plimbat biblioteca de aproximativ 300 de titluri pe la diferite evenimente, avand de infruntat atat ignoranta romanilor in acest domeniu, cat si prejudecatile care sustin ca romanele grafice ar fi destinate exclusiv copiilor. “In Romania, lumea nu cunoaste genul asta de carti, sunt intr-o margine, intr-o nisa. Este literatura pentru oameni mari, autobiografii, reportaje de razboi, adaptari grafice dupa romane precum Maestrul si Margareta, al lui Mihail Bulgakov, sau Travesti, de Mircea Cartarescu”, a declarat Anamaria Praviceanu, reprezentanta Asociatiei Jumatatea plina.

Printre autorii cartilor vandute in noua librarie se numara Marjane Satrapi, Laurent Maffre, Chris Ware, Alan Moore, Dave Gibbons, Osamu Tezuka, Shigeru Mizuki, Iulian Fratila si Matei Branea.

smart guess: Toata copilaria mi-am dorit un asemenea magazin/librarie. Celebra perioada de tranzitie post-decembrista m-a lasat, insa, cu ochii in soare si comicsurile americane tot n-au venit. Asta nu inseamna ca, daca au mai trecut ceva ani si, intre timp, mi-am facut o micuta colectie de graphic novels si comicsuri, nu ma bucur pentru deschiderea acestei librarii. Poate asa se va educa din acest punct de vedere si publicul romanesc.

 

You may also like...