Se inchide publicatia The Independent?!

Urmând modelul discipolului său din Carpați, cotidianul The Independent se află foarte aproape de o criză majoră. Cel puțin asta susține, conform Cotidianul, Denis O’Brien, al doilea acționar al grupului britanic Independent News & Media, cel care deține și alte peste 200 de publicații, 130 de posturi de radio și 100 de website-uri.  

Așa cum îi șade bine unui adevărat ziar quality al zilelor noastre, The Independet a cam rămas fără cititori și, adăugând la această ecuație si oleacă de criză mondială, a fost îngropat în datorii. Din această cauză, potrivit lui O’Brien, până la Crăciun, cel mai probabil, ziarul va fi închis. ”Nu avem niciun interes, ca grup media, să susținem un ziar pe care nimeni nu vrea să-l citească în Marea Britanie. Nu mai este un cotidian relevant și va fi închis până la Crăciun”, a mai declarat cel care deține 22,15% din acțiunile grupului media.

Pe de altă parte, reprezentanții direcți ai ziarului spun că poziția lui Denis O’Brien nu reprezintă nimic nou, ostilitatea sa față de cotidian fiind bine cunoscută.

The Independent a fost lansat în octombrie 1986 de către trei ziariști plecați de la prestigiosul The Daily Telegraph, aflat la acea vreme sub patronatul Lordului Hartwell.

smart guess: După părerea mea, The Independent este unul dintre cele mai smart cotidiene englezești, fără a fi prea nișat în ceea ce privește direcția editorială, dar la muuuulte mile depărtare de tabloidele ce se vând atât de bine și în Marea Britanie. Se pare, însă, că tot ceea ce e bun are nevoie și de un sfărșit. Ghinionul lui Cornel Nistorescu e că s-a pripit atunci când a acceptat postul de la Cotidianul. Acum putea să-și facă bagajele pentru Londra, să resusciteze și quality-ul britanic așa cum știe el mai bine.

 

You may also like...