Semnul inconfundabil al carierei corecte

Vrei să știi dacă ești în cariera potrivită? Vrei să știi dacă te afli într-un loc unde poți fi cel mai bun? Am urmărit mulți oameni de succes de-a lungul anilor. Acestea sunt oameni care au depășit mari provocări pentru a se dezvolta în câmpurile lor. Acestea sunt oameni care au avut un impact asupra lumii.

Ele provin din medii diferite, dar într-un fel oferă sfaturi similare atunci când vine vorba de carieră. Este ca și cum ar exista o cheie a succesului pe care acești oameni l-au găsit. În esență, aceasta este ceea ce ei spun este semnul inconfundabil al carierei corecte:

Te distrezi să faci asta.

Da, te distrezi să faci asta. Și distracția nu vine din banii sau din reputația pe care o ai, ci din munca în sine. Acesta este modul în care îl pune Warren Buffett: „M-am distrat când eram în vârsta de 20 de ani, treizeci și treizeci și acum sunt 86 și mă distrez”. Este un mod minunat de a trăi, nu-i așa? Așa ar trebui să fie cariera noastră! Acum, cum putem găsi o astfel de carieră? Iată sfatul lui Buffett: „Îi sfătuiesc pe studenți, pe cât posibil, să caute locul de muncă pe care l-ați lua dacă nu aveați nevoie de un loc de muncă”.

Să ne oprim și să ne gândim la asta pentru o clipă: ce loc de muncă ați avea dacă nu aveați nevoie de un loc de muncă?

Când te uiți la modul în care lucrează Warren Buffett, e evident că se distrează. Cum altfel puteți explica citirea a 500 de pagini pe zi de ani de zile? Amintiți-vă, el este propriul său șef. Nimeni nu îl forțează să o facă. Nu mă pot gândi la nici o altă explicație a intensității sale, cu excepția faptului că se bucură să o facă.

Există un motiv bun pentru că distracția este esențială pentru succesul carierei: te face să te duci mai departe decât alți oameni. Ceea ce se poate simți ca o corvoadă pentru altcineva este o bucurie pentru tine, deci vei face mai mult din ea.

Iată cum îl pune Stephen King:

Dacă nu există bucurie în ea, nu e bine. Cel mai bine este să mergeți în altă zonă, unde … este mai mare coeficientul distractiv.

Din nou, sfaturi similare, și aici există un termen util aici: coeficient distractiv. Cred că este o modalitate bună de a măsura cât de bună este o carieră: cât de mare este coeficientul distractiv?

Mark Cuban o pune astfel:

Este foarte ușor să știți dacă sunteți la locul potrivit. Dacă contează cât de mult plătiți, nu sunteți într-o slujbă pe care o iubiți cu adevărat.

Pot să vă dau mai multe exemple, dar înțelegeți.

Totuși, trebuie să fiți atenți. Ai putea începe ceea ce faci pentru distracția, dar de-a lungul timpului ai putea pierde distracția și ar deveni doar o slujbă.

Știu asta pentru că mi se întâmplă. Am inceput acest site din cauza distractiei de a face acest lucru, dar de-a lungul anilor au fost momente cand am lucrat la el doar pentru ca e treaba mea. Nu mai este distracția care ma motivat, dar ce aș ieși din ea. Inutil să spun, acest lucru nu este bun. Realizând acest lucru mă împinge pentru a obține factorul distractiv înapoi.

Deci, aici sunt două întrebări pe care ar trebui să le întrebați:

Îți faci treaba datorită distracției sau datorită unei recompense externe (cum ar fi banii)?

Dacă te-ai obișnuit să te distrezi la ceea ce faci, dar nu mai, cum poți să te distrezi înapoi?

Luați timp pentru a răspunde la aceste întrebări. Ele vă pot ajuta să aveți o carieră excelentă.

Sumarul recomandat al cărților

Găsirea elementului tău: cum să-ți descoperi talentele și pasiunile și să-ți transformi viața

Cum să găsiți o muncă de împlinire: Școala vieții

You may also like...