Sfaturi SEO: Cum sa iti alegi un nume de domeniu excelent pentru afacerea ta

Cateodata miturile se adeveresc, cel putin asta se intampla in cazul numelor de domenii privind latura lor SEO. Se stie faptul ca numele unui domeniu este relevant din mai multe puncte de vedere, unul dintre acestea fiind legat de potentialul sau privind optimizarea pentru motoarele de cautare. Astfel, daca ai in plan intrarea pe piata online si cauti un nume de domeniu potrivit, iata cateva criterii foarte importante pentru a face o alegere inspirata.

  1. Alege un domeniu brandabil

Am discutat cu un specialist in optimizare SEO care face parte din echipa promovareseo.com si primul lucru care ni l-a pronuntat a fost “construiti-va un brand”. Ce inseamna de fapt un domeniu brandabil? Haideti sa ne punem in locul celor care aud pentru prima data numele site-ului vostru. Odata pronuntat, numele vostru aduce mai degraba cu un nume care poate ramane intiparit in memoria respectivei persoane sau este de fapt un nume generic?

Concret, un brand poate fi Mistique si nu mistic, acesta din urma reprezentand un cuvant destul de uzual din vocabularul nostru. Promovat adecvat, un nume precum mistique.tld poate deveni extrem de relevant, un adevarat punct de reper intr-o anumita nisa.

  1. Domeniul trebuie sa fie usor de pronuntat

Continuam cu exemplul nostru expus anterior, si anume mistique. Este acest nume usor de pronuntat intr-o convorbire, intr-o conversatie telefonica? Desigur! Insa cum ar fi daca ati alege un nume brandabil de genul urmator: mistiquestyle99? Poate ca si acest nume de domeniu poate avea succes privind optimizarea SEO si poate deveni un brand cunoscut, insa eforturile utilizatorilor de internet si ale voastre, in scopul promovarii, vor fi mult mai profunde.

  1. Un nume cat mai scurt

Una dintre regulile de aur pentru SEO dar si pentru branduirea unei afaceri este denumirea cat mai scurta a domeniului. Exista o diferenta consistenta intre un domeniu alcatuit din 4-8 caractere si un domeniu care este format din mai bine de 20 de litere/cifre.

Ce avantaje ofera un nume de domeniu scurt? Este usor de retinut, se poate tasta cu lejeritate atunci cand v-ati conectat la internet cu ajutorul telefonului mobil sau cu un laptop, poate fi usor de transmis catre o terta persoana si are un alt avantaj important: devine mult mai brandabil!

  1. Activezi pe piata din Romania? Alege un domeniu .ro

Un domeniu .ro este o alegere inspirata atat din punct de vedere al brandului, majoritatea romanilor fiind obisnuiti sa aiba de-a face cu site-uri .ro, cat mai ales din punct de vedere SEO. Un domeniu .ro bun, scurt si brandabil, poate fi promovat cu usurinta in toate mediile.

La nivel SEO, motoare de cautare precum Google sau Bing au capacitatea de a plasa domeniile .ro in fata oricarui alt tld. De ce? Pentru ca domeniile se adreseaza unei anumite piete, in cazul de fata pietei din Romania. Pe de alta parte, daca esti de parere ca ai o companie cu activitate peste hotare, poate ca un domeniu .com este mult mai inspirat pentru a aborda si acest public tinta.

Ce alte sfaturi mai puteti aplica atunci cand va alegeti un domeniu pentru afacerea voastra? Renuntati la cratima, incercati sa excludeti cifrele, eliminati orice combinatie “fancy” de litere precum tz sau sh si incercati sa va limitati la domenii .ro pentru piata romaneasca de produse/servicii.

You may also like...