Simpli pasi pentru dezvoltarea increderii in sine

E necesar sa ne bazam pe aptitudinile si talentele noastre! Nu putem sa dobandim nici succesul, nici fericirea ravnite fara o doza modesta, dar legitima, de incredere in capacitatea de care dispunem. Putem reusi doar daca dovedim o incredere reala in noi insine.

Complexele de inferioritate si de inadaptare ne blocheaza efectiv accesul catre implinirea viselor noastre (care, desigur, par imposibile, avand in vedere ca gandirea pozitiva lipseste cu desavarsire), pe cand, increderea in noi ne indreapta spre implinirea personala si succese remarcabile!

Gandurile negative nu fac altceva decat a aduce dupa ele rezultate negative. Majoritatea gandim “Imi lipseste complet increderea!” , “Pur si simplu, nu cred ca voi putea sa o scot la capat.” , “Sunt foarte descurajat/a si deprimat/a.” Insa, cu totii stim ca fiecare problema are o rezolvare, altfel nu ar mai fi problema.

Multi dintre noi suferim de asa-numita “boala” – complexul de inferioritate. Dar acesta nu este intru-totul motiv de suferinta. Putem sa descoperim in fiecare din noi o credinta creatoare in propria noastra persoana – o credinta perfect justificata. Sentimentele de inferioritate au numeroase cauze, si nu putine isi afla izvoarele in copilarie. As putea, probabil, sa spun ca multi dintre adolescenti dobandesc un complex de inferioritate ce are ca punct de pornire propria persoana. Un exemplu “sunt prost”, ori “sunt complet nefericit”, sau “nota de 4 de la scoala ma face sa ma simt incapabil” etc. Si lista ar putea continua.

Acestea sunt doar cateva dintre motivatiile complexului de inferioritate, care inalta bariere de netrecut in calea dezvoltarii personalitatii noastre. Aceasta “boala” izvoraste dintr-un trecut obscur si isi afla salas in profunzimile cele mai ascunse ale fiintei noastre. Putem sa eliminam complexul de inferioritate, care nu e decat o alta denumire pentru o adanca si profuna indoiala in ceea ce priveste propria persoana, prin a ne umple mintea, pana la refuz ,cu lucruri ce ne plac, ce ne fac sa ne simtim fericiti, cu incredere, si cel mai important, cu credinta. Sa aspiram ca vom fi cei mai grozavi oameni!

Este important sa ne lasam invadati de atitudini increzatoare, chiar daca uneori suntem obsedati de nesiguranta si neadaptare. Este necesar sa ne adoptam un sistem de idei pozitive, fiecare dupa propria persoana, si sa ne lasam dominati de idei care ne consolideaza increderea!

In concluzie – Ce putem face pentru a ne consilida increderea in propria persoana?

1.Sa ne formulam si sa ne intiparim in minte o imagine a noastra in postura de invingator, indiferent de cat de rau ar merge lucrurile!

2.Sa nu punem obstacole in calea imginatiei noastre!

3.Ori de cate ori ne trece prin minte un gand negativ referitor la fortele de care dispunem, trebuie sa actionam deliberat
activand un gand pozitiv pentru a-l anihila pe primul!

4. Sa nu ne lasam complesiti de veneratie fata de cei din jur si sa nu incercam sa ii copiem. Nimeni nu poate fi mai eficient decat NOI.

You may also like...