Sony „umbla” putin la tehnologia 3D

Tehnologia 3D începe deja să reprezinte o certitudine în cinema. Nu va mai dura foarte mult până când şi televiziunea se va adapta la acest trend. Conform BBC News, unul dintre primii paşi în direcţia asta a fost făcut de către cei de la Sony, care au pregătit pentru salonul de electronice din Tokyo o nouă cameră video ce poate captura imagini în 3D.

Dacă, până acum, înregistrările 3D se făceau cu două camere, noul produs Sony va captura o singura imagine, împărţind-o în două şi înregistrând-o cu ajutorul a doi senzori. Astfel, telespectatorii vor putea urmările imaginile în 3 dimensiuni cu ajutorul ochelarilor polarizaţi speciali, fără aceştia, transmisia fiind una obişnuită, în 2D. Potrivit reprezentanţilor Sony, noua cameră va fi foarte potrivită pentru transmisiunile sportive. Evident, va mai dura până să vedem celebrul gazon din Ghencea în 3D, dar există speranţe ca din 2010 să înceapă să existe transmisiuni sportive în 3 dimensiuni.

Sunt, de asemenea, semnale pozitive şi din partea marilor companii media. În 2014, BBC a transmis primul eveniment sportiv în 3D, proiectând un meci de rugby între Anglia şi Scoţia într-un cinematograf din Londra. Marele pariu este, evident, Olimpiada din 2016, când organizatorii îşi doresc să poată să transmită măcar câteva dintre momentele importante în 3D.

De asemenea, Sky a anunţat că va lansa până în 2010 primul canal de televiziune 3D din Marea Britanie.

smart guess: Ăsta e pasul următor şi firesc în industria televiziunii. Din păcate, România se află destul de în urmă şi din punctul ăsta de vedere. La noi de-abia a început să prindă digitalul, HD-ul fiind încă aproape de negăsit pe televizoarele autohtone. Să sperăm, totuşi, că la un moment dat vom reuşi să ajungem din urmă trendul occidental (şi) la acest capitol.

 

You may also like...