Spielberg il aduce pe Tintin pe marile ecrane

Steven Spielberg a definitivat distributia pentru urmatorul sau proiect, The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn, primul film de lung metraj ce-l are in rolul principal pe celebrul personaj de benzi desenate, anunta The Times. Tintin va fi interpretat de Jamie Bell, cunoscut pentru rolul sau din Billy Elliot, iar rivalul sau, Red Rackham, va avea vocea lui Daniel Craig.

Filmul de animatie va fi primul dintr-o trilogie pentru care Spielberg va fi ajutat de Peter Jackson, regizorul Lord of the Rings. In afara de cei doi, majoritatea celorlalti membri ai distributiei sunt englezi. Printre acestia se numara, Simon Pegg si Nick Frost (cunoscuti pentru Shaun of the Dead si Hot Fuzz), Andy Serkis (Gollum din trilogia Lord of the Rings) si Mackenzie Crook (celebru pentru rolul sau din serialul The Office).

Acesta este un proiect mai vechi al regizorului, pe care l-a tinut in sertar timp de mai bine de 20 de ani. Spielberg a cumparat drepturile de ecranizare ale benzilor desenate belgiene in 1982, cu un an inainte ca Herge, creatorul lui Tintin, sa moara. Filmul va fi facut cu ajutorul animatiei realizate pe calculator. Asteptati-va, deci, la un Tintin adaptat noilor cerinte cinematografice.

smart guess: Observ ca, dupa moda supereroilor, la Hollywood rasar tot mai multe revigorari ale vechilor seriale de desene animate. Ma bucur ca Spielberg nu a incercat sa faca un film “neanimat” cu si despre cel mai celebru jurnalist belgian. Desi nu e timpul pierdut. S-ar putea totusi sa iasa ceva amuzant din proiectul asta. Pana la anul, insa, mai avem de asteptat.

 

You may also like...