Steward -pentru o minte mult mai sanatoasa – Partea a II-a

Aceasta idee mi-a venit in minte cand mi-am dat seama ca nu mi -am dezvoltat bine talentele. In special, mi-am dat seama ca abilitatile mele in dezvoltarea aplicatiilor iOS erau depasite. Nu am urmarit evolutiile recente in domeniu si am folosit doar cunostintele pe care le-am invatat cu ani in urma. Inutil sa spun ca nu m-am simtit bine in legatura cu asta. Dar acum am o motivatie reinnoita de a deveni un bun administrator al talentelor incredintate mie.

Cu aceasta mentalitate, obiectivul dvs. este sa va imbunatatiti ceea ce faceti . Dar de unde stii ca te simti mai bine? Un nivel bun este nivelul dvs. de contributie . Valoarea pe care o oferiti altor persoane este o buna masurare a abilitatilor voastre. Iata cum a pus-o Michael Hyatt in Free to Focus :

Aptitudinea semnaleaza abilitatea singura, in timp ce competenta semnaleaza abilitatea plus contributia. Este ceea ce oferiti lumii pe care lumea il recompenseaza … Indiferent cat de talentat sunteti, daca nu aduceti o contributie intr-un anumit domeniu, nu sunteti cu adevarat competenti.

Cand esti bun in ceea ce faci, esti priceput. Si dovada ca sunteti competenti este contributia dvs.

In aceasta perspectiva, recompensa financiara este pur si simplu un produs secundar . Pe masura ce va asumati responsabilitatea de a va dezvolta abilitatile si de a va spori contributia, lumea va va recompensa financiar.

Un lucru frumos aici este ca motivatia dvs. este acum intrinseca, nu extrinseca . Nu depinde de ceea ce se intampla acolo. In schimb, motivatia ta vine din interior. Pe masura ce iti asumi responsabilitatea de a-ti dezvolta abilitatile, te vei simti implinit. Este un mod minunat de a trai.

You may also like...