Tarator: “cool”pe bulgareste

Azi va invit sa facem iar niste balet prin bucatarie. Am dansat deja pe partitura cu borsul asa ca am deschis portofoliul, m-am mai uitat si pe la altii cautand o supa racoroasa de vara. Gaspacho andaluz? Tz! Asta nu are nici un haz daca nu e iute si mai trebuie sa manance si plozii! Bors de dovlecei dres cu smantana? Mdeah … multi copii ati vazut voi mancand … dovlecei?

Salvarea vine de la fratii nostri de peste … Dunare (de ce va grabiti?): o supa rece pe baza de iaurt din care nu lipsesc castraveti, nuci, usturoi si marar. Tarator! Am mai vazut variante de tarator cu menta sau busuioc, dar personal nu agreez combinatia celor doua cu usturoiul crud.

Taratorul este foarte popular in multe locuri in Balcani: Albania, Macedonia, in Grecia isi are un frate bun, mult mai popularul tzatziki, iar in Turcia se cheama cacik.

You may also like...