Tendințele ușilor: de la ultra-elegant la super-secret

Ușile oferă intimitate, protecție și separare și pot fi elegante în timp ce furnizează aceste funcții. O ușă rece poate fi o declarație de proiectare și un starter de conversație. Sau poate fi intrarea într-un pasaj sau cameră ascunsă. Mai jos sunt câteva tendințe ale ușii, împreună cu câteva informații practice despre materiale și costuri.

Uși de exterior

Ușile externe trebuie să echilibreze forma și funcția. „Ușa din față trebuie să fie suficient de rezistentă pentru a rezista la intemperii și provocări, dar suficient de atractivă pentru a îmbunătăți aspectul general al casei dumneavoastră”, spune Dan DiClerico, expert la domiciliu la Home Advisor.

Vă recomandă să luați indicațiile de la arhitectura casei când selectați o ușă. „O ușă de oțel simplă se va potrivi unei case moderne, minimaliste, în timp ce o ușă din lemn sculptată cu fețe laterale și un tramvai va fi potrivită pentru case mai tradiționale, cum ar fi meșteșugar sau colonial”, explică DiClerico.

Ușile exterioare sunt disponibile într-o varietate de materiale. DiClerico enumeră avantajele și dezavantajele celor trei tipuri cele mai populare de uși de exterior:

Fibra de sticla

Pro: Opțiunea practică, ușile din fibră de sticlă combină valoarea, performanța și întreținerea redusă. Multe uși din fibră de sticlă pot fi vopsite sau pătate, astfel încât să puteți schimba ușor aspectul.

Contra: Deși texturile lor de relief sunt convingătoare, vizitatorii probabil că nu le vor face greșeli pentru o ușă adevărată din lemn aproape. Materialul sintetic este, de asemenea, predispus la fisuri.

Oţel

Pro: O opțiune foarte populară în zilele noastre, ușile din oțel sunt durabile, sigure și accesibile. Cele mai multe sunt, de asemenea, extrem de eficiente din punct de vedere energetic, făcându-le o opțiune bună în climatele extreme, fie calde sau reci.

Contra: Ușile din oțel sunt predispuse la zgârieturi și zgârieturi, care sunt greu de reparat.

Lemn

Pro: Ușile cele mai frumoase tind să fie lemne. Versiunile din lemn masiv sunt, de asemenea, extrem de durabile și rezistente la intemperii, plus zgârieturi și zgârieturi pot fi reparate cu ușurință.

Contra: Sunt scumpe și necesită întreținere regulată, inclusiv pictura periodică sau colorarea.

Prețul mediu pentru o ușă nouă de intrare variază de la 500 până la 2.000 de dolari. „Aceasta include instalarea, deși cu uși personalizate de înaltă calitate, proiectul poate depăși rapid peste 10.000 de dolari”, spune DiClerico. „Munca este de obicei între 40 și 90 dolari pe oră, cu o medie de aproximativ 70 dolari pe oră pentru un antreprenor licențiat.”

În ceea ce privește securitatea, ușa de intrare este la fel de bună ca și încuietoarea ei, explică DiClerico. „Pentru cele mai bune rezultate, lăcătușerii HomeAdvisor recomandă o încuietoare cu un bolt lung de 1 inch și o lovitură de cutie metalică armată. Pentru o măsură bună, fixați bine dispozitivul de fixare a cutiei cu șuruburi lungi de 3 inch. ”

Amira Johnson la Emerald Doors oferă patru sfaturi pentru a vă menține ușile. „Curățați ușii în mod regulat, balamalele de ulei atunci când este necesar, înlocuiți în mod regulat înlăturarea vremii și, dacă este necesar, reparați-le”.

Uși de interior

Când alegeți o ușă interioară, alegerile sunt aparent fără sfârșit. „Ușile tradiționale cu balamale pot fi fie pre-atârnate, fie plăci”, explică DiClerico. „Ușile pre-spate sunt montate într-un cadru cu balamalele deja atașate la mufa ușii. O placă este chiar ușa în sine.

Unele stiluri de uși interioare sunt destul de populare cu consumatorii. „Ușile de buzunar sunt niște economiști de spațiu, deoarece nu se leagă în cameră, ușile glisante sunt comune cu dulapurile, ușile hambarelor sunt în conformitate cu aspectul fermei care este atât de popular și ușile franceze sunt excelente pentru a permite lumina într-o cameră interioară care nu Nu ai multe ferestre.

Dacă vă gândiți să folosiți o ușă interioară afară, nu o faceți, avertizează Johnson. „Ușile exterioare rulează în mod obișnuit la o lățime de 36”, în timp ce ușile interioare nu sunt la fel de largi (30 „), deci va fi necesară o tăiere.” În plus, ea spune că ușile exterioare sunt proiectate pentru ploaie, zăpadă și raze UV. „Deci, o ușă interioară folosită în exterior ar putea să fie sfărâmată de acest tip de abuz”, spune Johnson.

Pro și Contra din cele mai populare tipuri de uși de interior

DiClerico enumeră avantajele și dezavantajele celor mai populare uși de interior după cum urmează:

Pro: Acest material fabricat este durabil și stabil, deci nu este probabil să se răsucească.

Contra: Nu arată boabele așa cum face lemnul adevărat.

Lemn solid

Pro: Ușile din lemn masiv tind să fie cele mai atractive și oferă o bună durabilitate, eficiență energetică și izolare fonică.

Contra: Sunt și eie mai scumpe.

You may also like...