Test rapid de evaluare a satisfactiei in munca

Există trei factori ai motivației in munca:

  • Autonomie: controlul pe care îl aveți în job. Cu cât poți controla ce să faci și când să o faci, cu atât ești mai motivat.
  • Măiestrie: simțul progresului pe care îl obțineți. Cu cât crezi că devii mai bun, cu atât ești mai motivat.
  • Scop: sensul pe care îl obțineți de la locul de muncă. Cu cât ceea ce faci contează pentru tine, cu atât ești mai motivat.

Dacă nu sunteți motivați la locul de muncă, este posibil să lipsiți unul sau mai multe dintre acestea. Cu cât îți lipsește mai mult, cu atât te vei simți mai mizerabil.

Deci, cum poți fi motivat la locul de muncă? Iată câteva sfaturi.

  1. Identificați problema.

De la 1 la 10, cum te-ai evalua în termeni de autonomie, măiestrie și scop? Luați ceva timp înainte de a răspunde.

Apoi, verificați-vă răspunsurile. Aveți unul sau mai mulți factori cu un scor scăzut? Aceștia sunt factorii pe care ar trebui să vă concentrați.

  1. Vizualizați-vă locul de muncă ca o modalitate de a contribui.

Dintre cei trei factori de mai sus, cel pe care îl puteți controla cel mai mult este al treilea: scopul. De ce? Pentru că tot ce trebuie să faci este să schimbi modul în care îți vezi locul de muncă.

Pentru a-ți mări scorul în scop, privește-ți locul de muncă ca modalitatea de a contribui mai degrabă decât să obții ceva. Gândiți-vă cum puteți contribui la societate prin intermediul acesteia. Gândiți-vă cum puteți face lumea un loc mai bun. Vizionându-vă astfel munca, veți avea un sens al scopului.

  1. Faceți o nouă provocare.

Pentru a-ți mări scorul în stăpânire, trebuie să ai un sentiment de progres. O modalitate bună de a obține acest lucru este luând o nouă provocare.

Dacă continuați să faceți ceea ce ați făcut întotdeauna, nu veți fi motivat. Așa că întindeți-vă și faceți ceva nou. S-ar putea să nu vă simțiți confortabil la început, dar satisfacția pe care o obțineți de a depăși o nouă provocare vă va motiva.

  1. Negociază pentru autonomie.

Factorul în care este posibil să ai cel mai puțin control este autonomia. Dacă lucrați pentru o organizație, autonomia dvs. depinde de șeful dvs. și de politica organizației.

Ce poți face aici este să negociezi cu ei pentru a obține mai multă autonomie. Explicați cum va beneficia de ei dacă vă vor oferi mai multă autonomie. Dacă pot vedea beneficiul, este posibil să vă dea.

  1. Luați în considerare construirea propriei dvs. afaceri.

O modalitate mai sigură de obținere a autonomiei este prin construirea propriei afaceri de stil de viață. Nu este pentru toată lumea și va dura timp să se maturizeze, dar vă permite să controlați ce să faceți și când să o faceți. Poate doriți să luați în considerare construirea unuia.

***

Munca ta ar trebui să te facă să te simți împlinit și motivat. Aplicați sfaturile de mai sus și veți fi pe calea cea bună.

You may also like...