The Dark Knight a ajuns la incasari de peste un miliard de dolari

Desi la capitolul premii nu o duce chiar bine, cel mai nou film din seria Batman continua sa bata record dupa record, la mai bine de sase luni de la lansarea oficiala. The Dark Knight a devenit, cu doar cateva zile inainte de Premiile Oscar, cel de-al patrulea film din istorie cu incasari mai mari de 1 miliard de dolari, relateaza FirstShowing.net. Celelalte trei pelicule cu care filmul lui Christopher Nolan isi imparte “distinctia” sunt Lord of the Rings: Return of the King, Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest si, inevitabil, Titanic.

Succesul acesta comercial de care se bucura (in continuare) The Dark Knight vine si de pe urma unei inteligente campanii de marketing, ce a inclus, printre altele, o relansare in luna ianuarie, in cinematografe. In total, filmul a rulat 31 de saptamani, adunand, pana acum, cel putin, cu 67 de milioane de dolari mai putin decat imbatabilul succes comercial ce poarta numele de Titanic.

smart guess: Aceasta impresionanta realizare, in special in aceasta perioada, cand toate incasarile scad, vine ca un argument destul de solid pentru cei care vor ca The Dark Knight sa apara mult mai des pe lista nominalizatilor, cel putin, la premiile importante. Poate ca filmul lui Nolan nu are profunzimea sau poezia unor filme ca The Curious Case of Benjamin Button, si nici nu naste aceleasi emotii ca Slumdog Millionaire, dar ramane, totusi, un film bun. Realizarea este incredibila. Jocul actorilor se ridica la un nivel foarte inalt. Singurul mare defect al acestei pelicule, in viziunea persoanelor avizate, e ca este un blockbuster adaptat dupa benzi desenate. Dupa parerea mea, ceea ce il face foarte bun e ca indeplineste una dintre functiile de baza ale filmului: it entertains (chiar n-am gasit un cuvant neaos care sa exprime acest… lucru). Si nu prea inteleg de ce specialistii decid sa-l ignore, doar pentru ca nu miroase a arta clasica.

 

You may also like...