Tot ceea ce trebuie sa stii inainte de a infiinta o firma de curatenie

catalog firme de curatenieEste usor sa te gandesti la o firma de curatenie ca la un business simplu, in care nu ai nevoie de prea multe investitii initiale, iar castigurile nu intarzie sa capete amploare inca din primul trimestru.

Desi suna ca un scenariu favorabil, lucrurile nu stau chiar asa, antreprenorii care intentioneaza sa isi croiasca un drum printre numeroasele firme de curatenie deja existente fiind pusi in situatia de a tine cont de numeroase detalii. Insa, chiar daca traseul spre succes este unul dificil, rezultatele vor fi pe masura. Sa descoperim impreuna cateva ponturi pentru a da startul acestei afaceri profitabile!

Background favorabil

Desi nu constituie o noutate, poti considera un plus faptul ca inca exista cerere pentru serviciile de curatenie. Este de ajuns sa accesezi un catalog care listeaza firme de curatenie pentru a observa cate vizite primesc operatorii respectivi din partea utilizatorilor. Daca se ajunge la un punct comun si se semneaza un contract, atunci firma respectiva a castigat un client pe o perioada indelungata de timp, oamenii nefiind predispusi sa isi schimbe des operatorii de curatenie.

Dotarile necesare la inceput de drum

Trecandu-le in revista, vom descoperi ca sunt destul de multe echipamente de care ai nevoie pentru a putea raspunde cu brio cerintelor provenite din partea clientilor, indiferent ca ele provin din sectorul privat sau public. Pentru inceput, iti spunem ca ai nevoie de un ergodisc performant, gata sa curete atat podelele dure, cat si mochetele pufoase. Incearca sa iei in calcul un model profesional, ale carui perii pot fi folosite pentru curatarea pardoselilor cu diferite grade de duritate. Mai apoi, ai nevoie de un aspirator care fructifica tehnologia injectie – absorbtie, deosebit de util in spalarea frecventa a mochetelor imbacsite. De asemenea, trebuie sa completezi “trusa”de interventie cu alte doua modele de aspiratoare de ultima generatie, unul fiind folosit pentru aspirarea lichidelor, in ce altul devine indispensabil in lupta cu praful.

Spalarea geamurilor constituie un seviciu foarte solicitat in zilele noastre, indiferent ca vorbim despre o cladire de birouri sau despre o proprietate privata. Pentru a putea oferi clientului un rezultat pe masura, adica ferestre imaculate, de la tocarie pana la geamul propriu – zis, ai nevoie de o trusa speciala pentru aceasta activitate. O scara este si ea necesara, anumite zone fiind greu accesibile de la statura unui om obisnuit. La toate aceste echipamente si ustensile se adauga acele carucioare multifunctionale, in care se depoziteaza cele trebuincioase curateniei, dar si galetile in diverse marimi. Sunt importante si aceste accesorii, pentru ca dorim sa oferim toate conditiile pentru ca personalul angajat sa isi faca treaba asa cum prevede contractul.

Capitalul de pornire

Urmarind calculele complicate ale specialistilor, observam cu intreaga investie ajunge sa se ridice la pragul minim de 5000 – 6000 de euro. Asta daca nu se ia in calcul faptul ca o masina devine mai mult decat utila pentru deplasarea echipei de curatenie, dar si pentru transportul facil al echipamentelor de interventie. O varianta mai accesibila pentru inceput este reprezentata de inchirierea unui autoturism, insa cu timpul va trebui sa te gandesti serios la o investitie de lunga durata.

You may also like...