Tratament medicamentos pentru sindromul Cushing si boala Adison

In cazul sindromului Cushing, marea majoritate a cazurilor se datoreaza medicatiei steroidiene, de aceea este necesara in primul rand verificarea medicamentelor pe care pacientul le utilizeaza si deci scaderea dozei acestora daca este cazul (medicatia steroidiana nu se opreste brusc). In cazul de adenom al glandei pituitare sau suprarenale, se urmeaza un tratament chirurgical sau inhibitori ai sintezei cortizonului, dar eficacitatea acestora este destul de limitata.

Tratamentul in boala Addison include inlocuirea cortizolului absent sub forma de tablete de hidrocortizon, in doze asemanatoare cu concentratia pe care acestea o au in organism. Tratamentul de obicei dureaza toata viata. In plus, multi pacienti pot avea nevoie de fludrocortizon pentru a inlocui aldosteronul absent.

In cazul in care pacientii cu boala Addison sufera de vreo alta afectiune, au nevoie de o interventie chirurgicala sau in caz de graviditate, acestia au nevoie de o atentie sporita. Produse CaliVita pentru aceste afectiuni nu exista, ventual roborante vitaminice sau minerale, Noni,  Liquid Chrorophyll, pt cresterea imunitatii , pt o stare generala mai buna.

 

You may also like...