Trezitul de dimineata

Cred ca urasc treaba asta mai mult decat orice altceva pe lume. Nu ma refer totusi la orice ora, ci la zilele in care sunt nevoit sa ma ridic din patul cald si moale pe la ora 8. Ei, atunci prefer sa fiu in alta parte, intr-un univers paralel, unde puteam sa dorm pana la 12 fara sa ma duc undeva.

Parca-mi cade cerul in cap cand suna alarma, imi vine sa arunc telefonul de perete, bine ca exista optiunea de amanare a alarmei, cu 5 minute ce-i drept. Pacat ca e limitata totusi, pe N80-ul vechi parca puteam sa aman de 5 ori. Te lasa producatorul sa dormi, dar nu prea mult.

Si ce e mai bun decat sa te trezesti la 8 dimineata? Sa iesi in ger si sa iti treaca somnul instantaneu cand incepi sa simti frigul pana in maduva oaselor. Mergi incet, ca e gheata pe drum, afara e senin dar soarele e ascuns dupa blocuri si tu te gandesti cand ajungi acasa. Vantul te bate peste fata pana iti dau lacrimile de frig si de-abia astepti sa ajungi la strada urmatoare, unde nu te va mai izbi curentul din fata. Ajungi intr-un final, la o trecere de pietoni, unde bate si soarele. Incalzeste putin, e anemic, dar e placut. Apoi te pui in miscare si nu se mai simte soarele.

M-am urcat si in autobuz, era ceva mai cald decat afara, dar scaunul rece nu-mi dadea impresia asta. Nu se mai consuma motorina pentru incalzire, din pacate. Cand vin de la liceu, seara, ne facem pachet 80 de insi si pana la urma se incalzeste si aerul din autobuz. Cel mai de cacat lucru ever,  sa ma trezesc dimineata si sa ies in gerul de afara… Preferam sa fie vara si sa n-am pe mine un tricou, o bluza, un hanorac si o geaca…

You may also like...