Trucuri de design exterior: Cum alegem nuanta lemnului pentru terasa?

Nici nu s-an instalat bine primavara, ca si vreti sa va aventurati in modificari de design exterior. Totusi, se poate spune ca aceasta este perioada ideala pentru reamenajari, dat fiind faptul ca pardoseala Deck se monteaza fara prea mare efort.

Trucul pentru a crea terasa perfecta este echilibrarea tuturor aspectelor dintre cele mai importante implicate – culoarea, stilul, intretinerea, durabilitatea – ramanand in acelasi timp in bugetul in limita bugetului stabilit.

Alegerea pigmentului perfect va fi dificila, mai ales daca nu aveti talent natural pentru a alege culori si texturi atragatoare si complementare. De aceea, specialistii in amenajari exterioare ne propun pentru anul 2018 cateva trucuri prin care putem scurta procesul decizional:

Investigati materialul ales

Selectarea unui tip de lemn pentru terasa ar trebui sa fie primul element din lista, deoarece acest lucru va afecta multe alte aspecte ale terasei in afara de aspect, inclusiv costul, intretinerea, durabilitatea, stilurile disponibile etc. Decideti tipul de lemn pe care il preferati si apoi cercetati optiunile de culoare.

Spre exemplu, daca optati pentru o pardoseala deck din lemn pentru exterior, veti face o alegere excelenta, tinand cont de faptul ca aceasta este potrivita pentru spatii exterioare. Pinul termotratat, pe de alta parte, constituie o varianta rentabila si va ofera garantia durabilitatii in timp. Ambele tipuri de lemn sunt dovedite de o cromatica placuta, instigand acel maro brut al lemnului proaspat prelucrat. Daca sunteti adeptii designului rustic, mizati pe una dintre aceste variante.

Contrast sau amestec?

Cand vine vorba de alegerea culorii teraselor, va trebui sa va decideti daca doriti ca terasa sa se integreze in peisajul cu imprejurimile sale sau sa le contrastati cu ele. Deci, daca puteti, mergeti pe punte si in jurul ei pentru a examina toate elementele de fundal: puntea insasi, acoperisurile, copacii, plantele, iarba etc.

Apoi, decideti cat de proeminent doriti ca terasa dumneavoastra sa fie in acel peisaj. Vrei sa fie un punct focal sau o piesa integrata a puzzle-ului? Alegerea este a ta. Totusi, specialistii ne sugereaza ca optiuni viabile si estetice deosebite lemnul Ipe, originar din Bazinul Amazonului, a carui nuanta bruta de maro se integreaza perfect atat in peisajul urban, cosmopolit.

Luati in considerare experienta vizuala

Culoarea terasei dumneavoastra va va afecta experienta vizuala. Culorile diferite creeaza sentimente si dispozitii diferite. De exemplu, o terasa intr-o culoare naturala care se amesteca cu imprejurimile sale, poate intr-o nuanta moale bruna, va crea un aspect mai relaxat si natural. O terasa stralucitoare, de un maro nude, pe de alta parte, contrasteaza cu terasele din lemn si o piscina albastra, poate evoca o experienta nautica.

Luminozitatea poate fi un factor decizional

Amintiti-va: conditiile de iluminare vor afecta in mare masura aspectul culorii terasei. Pe masura ce examinati mostre de lemn termotratat, incercati sa faceti un exercitiu de imaginatie si sa va ganditi cum se schimba aspectul terasei in timpul zilei: in zori, in lumina soarelui, sub influenta norilor, la apus, in intuneric etc.

Photoshop-ul & imaginatia

Daca aveti acces la un program de editare foto, cum ar fi Photoshop, incarcati o fotografie a lemnului termotratat ales pentru terasa. Pentru cei care au probleme in a-si imagina detaliile vizuale, acesta este un mod foarte simplu si convenabil de a face o alegere mai informata. Constructia sau reamenajarea unei noi terase este o investitie costisitoare, deci este esential sa va faceti temele daca doriti sa luati cea mai buna decizie posibila.

Locuiti intr-un oras cosmopolit si doriti sa generati un contrast original si efervescent prin intermediul designului si cromaticii terasei dumneavoastra? Daca da, atunci mizati pe optiuni ca lemnul termotratat din frasin sau pin, care va vor investi locuinta cu un vibe aparte, integrand aspectul terasei printre elementele naturale din imprejurimi. Ne asteapta o primavara plina calda si generoasa. Ce poate fi mai placut decat sa profitam de momentele petrecute in compania celor dragi pe terasa care ne ofera o priveliste de poveste?

You may also like...